Gvardiola: Četiri trofeja? Zaboravite to!

Menadžer Mančester sitija smatra da rezultati njegovog tima ove sezone "nisu normalni".

Fudbal 23.12.2017 | 10:00
Gvardiola: Četiri trofeja? Zaboravite to!
Mančester siti u utorak se boljim izvođenjem penala plasirao u četvrtfinale engleskog Liga kupa, nakon što je Lester golom sa "bele tačke" u sedmom minutu sudijske nadoknade izborio produžetke.

S obzirom na to da su "građani" lideri Premijer lige sa 11 bodova više od drugoplasiranog Mančester junajteda i da su dominirali u grupnoj fazi Lige šampiona, Pep Gvardiola upitan je posle utakmice da li njegov tim može da osvoji sva četiri trofeja - uključujući FA kup, koji počinje u januaru - što do sada nije uspelo nijednom engleskom timu.

"Zaboravite to. Osvajanje sva četiri trofeja se neće dogoditi, jer su u fudbalu gubici bodova i porazi normalna situacija, a ne ova u kojoj mi pobedimo u 17 od 18 utakmica u prvenstvu, kvalifikujemo se u nokaut fazu Lige šampiona pre poslednjeg kola, igramo sa ovoliko mladih igrača. Ne razmišljam o trofejima, već samo o sledećoj utakmici", izjavio je Gvardiola.

Njegov tim u Premijer ligi je zabeležio 17 pobeda i jedan remi, u Ligi šampiona pet pobeda i poraz (u beznačajnoj utakmici poslednjeg kola protiv Šahtjora), a u Liga kupu jednu pobedu i dva remija u 90 minuta igre.

Tokom predstojećeg, prazničnog perioda, "građani" će dočekati Bornmut 23. decembra, zatim gostovati Njukaslu 27. decembra i Kristal Palasu 31. decembra, a domaćini Votfordu biće 2. januara.

U FA kupu startovaće 6. januara protiv Barnlija, dok su u osmini finala Lige šampiona izvukli Bazel.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar