Зидан други у историји Реала!

Француски стручњак је са клупе водио "краљевски клуб" на укупно 115 утакмица, а статистички гледано, сваки 14. меч освајао је по неки трофеј.

Фудбал 23.12.2017 | 08:00
Зидан други у историји Реала!
Зинедин Зидан за две године на клупи Реал Мадрида освојио је осам титула и постао други најуспешнији тренер у 115 година дугој историји "краљевског клуба", пренела је агенција "Анадолија".

Својевремено и најбољи фудбалер света је као играч од 2001. до 2006. године с Реал Мадридом освојио шест трофеја, а као тренер је  у витрине тима са "Сантијаго Бернабеа" донео осам титула.

Реал је са Зиданом на клупи од јануара прошле године освојио по две титуле Лиге шампиона, Суперкупа Европе и Светског клупског првака, и по пехар Примере и националног Суперкупа.

Оно што навијаче Реал Мадрида посебно радује је то што је у ери Зиданових успеха најљући ривал Барселона освојила двоструко мање, односно четири трофеја.

Каталонски великан се у протекле две године домогао два трофеја Купа краља и по једне титуле првака Шпаније и домаћег Суперкупа.

Са осам титула Зидан је претекао славног шпанског стручњака Висентеа Дел Боскеа, који је на клупи Реала освојио седам трофеја и изједначио се са Луисом Моловнијем који је својевремено такође освојио осам титула.

Бољи од Зидана у историји Реал Мадрида је само легендарни Мигел Муњоз који је од 1960. до 1974. године на клупи "краљевског" тима освојио укупно 14 трофеја.

Француски стручњак је са клупе водио Реал на укупно 115 утакмица, а статистички гледано сваки 14. меч освајао је по неки трофеј. Забележио је укупно 84 победе, 21 реми и десет пораза. Занимљиво је и да Реал са Зиданом на клупи није поражен ни у једном финалном мечу у свим такмичењима.

Реал тренутно са утакмицом мање заостаје 11 бодова за лидером на табели Примере Барселоном, а Зидан жели да поправити утисак током викенда, када је на распореду "Ел класико".

Зидан је као тренер предводио "краљевски клуб" у укупно пет мечева против Барселоне и забележио три победе, реми и пораз.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар