Zidan drugi u istoriji Reala!

Francuski stručnjak je sa klupe vodio "kraljevski klub" na ukupno 115 utakmica, a statistički gledano, svaki 14. meč osvajao je po neki trofej.

Fudbal 23.12.2017 | 08:00
Zidan drugi u istoriji Reala!
Zinedin Zidan za dve godine na klupi Real Madrida osvojio je osam titula i postao drugi najuspešniji trener u 115 godina dugoj istoriji "kraljevskog kluba", prenela je agencija "Anadolija".

Svojevremeno i najbolji fudbaler sveta je kao igrač od 2001. do 2006. godine s Real Madridom osvojio šest trofeja, a kao trener je  u vitrine tima sa "Santijago Bernabea" doneo osam titula.

Real je sa Zidanom na klupi od januara prošle godine osvojio po dve titule Lige šampiona, Superkupa Evrope i Svetskog klupskog prvaka, i po pehar Primere i nacionalnog Superkupa.

Ono što navijače Real Madrida posebno raduje je to što je u eri Zidanovih uspeha najljući rival Barselona osvojila dvostruko manje, odnosno četiri trofeja.

Katalonski velikan se u protekle dve godine domogao dva trofeja Kupa kralja i po jedne titule prvaka Španije i domaćeg Superkupa.

Sa osam titula Zidan je pretekao slavnog španskog stručnjaka Visentea Del Boskea, koji je na klupi Reala osvojio sedam trofeja i izjednačio se sa Luisom Molovnijem koji je svojevremeno takođe osvojio osam titula.

Bolji od Zidana u istoriji Real Madrida je samo legendarni Migel Munjoz koji je od 1960. do 1974. godine na klupi "kraljevskog" tima osvojio ukupno 14 trofeja.

Francuski stručnjak je sa klupe vodio Real na ukupno 115 utakmica, a statistički gledano svaki 14. meč osvajao je po neki trofej. Zabeležio je ukupno 84 pobede, 21 remi i deset poraza. Zanimljivo je i da Real sa Zidanom na klupi nije poražen ni u jednom finalnom meču u svim takmičenjima.

Real trenutno sa utakmicom manje zaostaje 11 bodova za liderom na tabeli Primere Barselonom, a Zidan želi da popraviti utisak tokom vikenda, kada je na rasporedu "El klasiko".

Zidan je kao trener predvodio "kraljevski klub" u ukupno pet mečeva protiv Barselone i zabeležio tri pobede, remi i poraz.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar