Ромарио жели на чело ФС Бразила "помоћу" корупције!

Легендарни Ромарио најавио је кандидатуру за председника Фудбалског савеза Бразила (ЦБФ).

Фудбал 25.12.2017 | 20:00
Ромарио жели на чело ФС Бразила "помоћу" корупције!
Он је као главни циљ истакао чишћење широко распрострањење корупције из бразилског фудбала.

Првак света из 1994. године се већ годинама бави политиком, а био је сенатор из Рио де Жанеира у два мандата у парламенту.

Предводио је истрагу о корупцији у бразилском фудбалу, а председничку кандидатуру је најавио четири дана након што је ФИФА суспендовала актуелног челника ЦБФ Марка Пола дел Нера на 90 дана.

Дел Неро је под истрагом за оптужбе о неетичким делима, а осим њега влада САД је оптужила и његова два претходника Рикарда Тешеиру и Хосеа Марију Марина у највећем корупцијском скандалу у историји фудбала.

"Нико се није жешће борио против тога од мене, због тога сам легитиман кандидат. Имам све квалификације за посао. Моји акредитиви су све што сам допринео фудбалу, на и ван терена", рекао је Ромарио.

Ромарио је оптужио бившег председника ФИФА, покојног Жоаа Авеланжа да је инплементирао "систем" уцена у бразилском и светском фудбалу.

Он је захваљујући популарности са фудбалског терена, где је био један од најбољих бразилских играча и један од кључних фактора приликом освајања рекордне четврте титуле првака света 1994, стигао до парламента у матичној држави.

Планира да се кандидује и за гувернера Рија и уведе финансијску реформу у држави која је на ивици банкрота.

Ромарио је током играчке каријере (1985-2009) наступао између осталих за Васко де Гаму, ПСВ, Барселону, Фламенго, Валенсију, Флуминенсе, Мајами. Постигао је 679 голова на 886 утакмица у клупској каријери, а 55 на 70 наступа за Бразил. Осим светске, освајао је и титуле првака Бразила, Холандије и Шпаније. Био најбољи стрелац Холандије, Шпаније, Лиге шампиона (два пута) и Мундијала, као и најбољи играч СП и света 1994.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар