Romario želi na čelo FS Brazila "pomoću" korupcije!

Legendarni Romario najavio je kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Brazila (CBF).

Fudbal 25.12.2017 | 20:00
Romario želi na čelo FS Brazila "pomoću" korupcije!
On je kao glavni cilj istakao čišćenje široko rasprostranjenje korupcije iz brazilskog fudbala.

Prvak sveta iz 1994. godine se već godinama bavi politikom, a bio je senator iz Rio de Žaneira u dva mandata u parlamentu.

Predvodio je istragu o korupciji u brazilskom fudbalu, a predsedničku kandidaturu je najavio četiri dana nakon što je FIFA suspendovala aktuelnog čelnika CBF Marka Pola del Nera na 90 dana.

Del Nero je pod istragom za optužbe o neetičkim delima, a osim njega vlada SAD je optužila i njegova dva prethodnika Rikarda Tešeiru i Hosea Mariju Marina u najvećem korupcijskom skandalu u istoriji fudbala.

"Niko se nije žešće borio protiv toga od mene, zbog toga sam legitiman kandidat. Imam sve kvalifikacije za posao. Moji akreditivi su sve što sam doprineo fudbalu, na i van terena", rekao je Romario.

Romario je optužio bivšeg predsednika FIFA, pokojnog Žoaa Avelanža da je inplementirao "sistem" ucena u brazilskom i svetskom fudbalu.

On je zahvaljujući popularnosti sa fudbalskog terena, gde je bio jedan od najboljih brazilskih igrača i jedan od ključnih faktora prilikom osvajanja rekordne četvrte titule prvaka sveta 1994, stigao do parlamenta u matičnoj državi.

Planira da se kandiduje i za guvernera Rija i uvede finansijsku reformu u državi koja je na ivici bankrota.

Romario je tokom igračke karijere (1985-2009) nastupao između ostalih za Vasko de Gamu, PSV, Barselonu, Flamengo, Valensiju, Fluminense, Majami. Postigao je 679 golova na 886 utakmica u klupskoj karijeri, a 55 na 70 nastupa za Brazil. Osim svetske, osvajao je i titule prvaka Brazila, Holandije i Španije. Bio najbolji strelac Holandije, Španije, Lige šampiona (dva puta) i Mundijala, kao i najbolji igrač SP i sveta 1994.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar