Ђоковић отвара нови формат тениса у Мелбурну!

Тај брејк Тенис, нови занимљив формат тениса, премијерно ће бити организован у среду, 10. јануара, само неколико дана пре Аустралијан опена.

Тенис 21.12.2017 | 18:30
Ђоковић отвара нови формат тениса у Мелбурну!
Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић биће највећа звезда турнира, поред домаће наде Ника Кирјоса.

Турнир ће бити организован на ‘Маргарет Корт арени’, наградни фонд биће 250.000 долара, а мечеви се састоје из само једног супер тај брејка који се игра до 10 поена.

На тај начин читав турнир моћи ће да буде организован током једне вечери и више ће одговарати играчима који воле брзе услове. 

Интересантан догађај који ће послужити као права увертира за први Гренд слем у сезони биће изузетно важан за Кирјоса, пошто ће тада бити прикупљан новац за његову фондацију. 

"Једва чекам да изађем на терен и не само да играм брзи тенис, већ и да подигнем свест о својој фондацији на коју сам невероватно поносан. Тај брејк Тенс је сјајан формат и изузетно погодује мом стилу игре. Радујем се што ћемо се забављати и верујем да ће публика уживати. То ће бити права прилика за навијаче да виде врхунски тенис пре такмичења на Аустралијан опену", рекао је Кирјос. 

Крег Тајли, директор Ози опена, казао је да је ово још један начин да се промовише турнир у Мелбурну. 

"Одушевљен сам што промовишемо Тај брејк Тенс пред Аустралијан опен. Формат изазива велико интересовање и радујемо се занимљивим мечевима. Брз је, атрактиван и забаван за свакога. Овакви догађају су добри да се привуче нова публика и Тај брејк Тенс ће задовољити апетит врхунског тениса за све оне који једва чекају да почне Аустралијан опен", казао је Тајли. 

На турниру ће учествовати шесторица тенисера, а осим Ђоковића и Кирјоса, остали тек треба да буду промовисани.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ноле

21.12.2017 18:01

напред србине зелимти спортску срецу доказим свима у свијету даје србија спортска сила и да србија има велике асове попут тебе зивијо нам србине

ОДГОВОРИТЕ