Đoković otvara novi format tenisa u Melburnu!

Taj brejk Tenis, novi zanimljiv format tenisa, premijerno će biti organizovan u sredu, 10. januara, samo nekoliko dana pre Australijan opena.

Tenis 21.12.2017 | 18:30
Đoković otvara novi format tenisa u Melburnu!
Najbolji srpski teniser Novak Đoković biće najveća zvezda turnira, pored domaće nade Nika Kirjosa.

Turnir će biti organizovan na ‘Margaret Kort areni’, nagradni fond biće 250.000 dolara, a mečevi se sastoje iz samo jednog super taj brejka koji se igra do 10 poena.

Na taj način čitav turnir moći će da bude organizovan tokom jedne večeri i više će odgovarati igračima koji vole brze uslove. 

Interesantan događaj koji će poslužiti kao prava uvertira za prvi Grend slem u sezoni biće izuzetno važan za Kirjosa, pošto će tada biti prikupljan novac za njegovu fondaciju. 

"Jedva čekam da izađem na teren i ne samo da igram brzi tenis, već i da podignem svest o svojoj fondaciji na koju sam neverovatno ponosan. Taj brejk Tens je sjajan format i izuzetno pogoduje mom stilu igre. Radujem se što ćemo se zabavljati i verujem da će publika uživati. To će biti prava prilika za navijače da vide vrhunski tenis pre takmičenja na Australijan openu", rekao je Kirjos. 

Kreg Tajli, direktor Ozi opena, kazao je da je ovo još jedan način da se promoviše turnir u Melburnu. 

"Oduševljen sam što promovišemo Taj brejk Tens pred Australijan open. Format izaziva veliko interesovanje i radujemo se zanimljivim mečevima. Brz je, atraktivan i zabavan za svakoga. Ovakvi događaju su dobri da se privuče nova publika i Taj brejk Tens će zadovoljiti apetit vrhunskog tenisa za sve one koji jedva čekaju da počne Australijan open", kazao je Tajli. 

Na turniru će učestvovati šestorica tenisera, a osim Đokovića i Kirjosa, ostali tek treba da budu promovisani.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nole

21.12.2017 18:01

napred srbine zelimti sportsku srecu dokazim svima u svijetu daje srbija sportska sila i da srbija ima velike asove poput tebe zivijo nam srbine

ODGOVORITE