Мурињо са Азаром поставља нови рекорд?!

Манчестер јунајтед укључио се у трку са Реал Мадридом и ПСЖ за довођење звезде Челсија Едена Азара, преносе енглески таблоиди.  Гореће на пијаци због Едена Азара: У трку улази и Мурињо! Све је то због Гризмана! Жозе планира да искористи ситуацију у Челсију и украде Белгијанца Реалу испред носа.

Фудбал 22.12.2017 | 19:00
Мурињо са Азаром поставља нови рекорд?!
Белгијанац је наводно одбио понуду "плаваца" да продужи уговор на још четири сезоне за 300.000 фунти (340.000 евра) недељно.

Како преносе таблоиди, Жозе Мурињо је спреман да направио нови енглески трансфер рекорд са 90 милиона фунти (101 милион евра).

Већ недељама се спекулише да је Азар приоритет Зинедина Зидана за летњи трансфер план Реала наредне године, а када су у питању најбољи играчи на свету, у игри је увек и ПСЖ. 

Азар је у Челси стигао 2012. из француског Лила за 32 милиона фунти, а на Стамфорд Бриџ је посебно експлодирао управо под Мурињом, у шампионској сезони 2014/2015. 

Белгијанац има 26 година, а ове сезоне је постигао осам голова уз седам асистенција на 23 утакмице у свим такмичењима у дресу Челсија. 

Мурињо је прошлог лета платио 75 милиона фунти (уз бонусе који могу трансфер повећати на 90 милиона) за нападача Евертона Ромелуа Лукакуа, док је 2016. поставио британски рекорд плативши Јувентусу 89 милиона за Пола Погбу.

Напори Романа Абрамовича да се Еден Азар учини најплаћенијим играчем у историји Челсија и Премијер лиге упорно се обијају о стене месецима уназад, а како време пролази постаје све јасније да ће наредног лета горети трансфер пијаца због белгијског креативца! 

Још ће занимљивије постати сада када је на површину испливала информација да се у трку за Азаров потпис укључује и Жозе Мурињо! Као да се није довољно прашине подигло због трансфераНемање Матића прошлог лета, Посебни би да искористи кризу у Челсију и намами Азара на Олд Трафорд! 

Иако је познато да је управо Азар био један од вођа тихе, а опет велике побуне у Челсију која је довела до Мурињовог отказа у протеклом мандату, Португалац је спреман да завуче руку дубоко у џеп како би извукао досад невиђену суму новца за острвске оквире. Наводно, ради се о цифри између 110.000.000 и 120.000.000 евра, без бонуса!

Вероватно и главни разлог Мурињове одлуке да крене по Азара јесте тај што је пут доАнтоана Гризмана затрпан бројним препрекама. Француз је прошлог лета био надомак преласка на Театар снова, али је цео посао пропао због Атлетикове забране довођења нових играча до јануара. Гризман је тада одлучио да остане привржен клубу из Мадрида, али је последњих дана поново лансирана прича о Барселониној офанзиви, те да је посао све ближи остварењу. Вест је дошла као изненађење понајвише због џентлменског споразума који су имали челници Барсе и Атлетика по којем нису могли да се догоде трансфери у оба смера. Сада се највише говори о томе да је споразум пукао и да ће Атлетико да тужи Барселону због тога што креће по Гризмана без дозволе клуба. 

Такође, једна од препрека у Мурињовом плану да ангажује Гризмана јесте и жеља најбољег играча Атлетика да остане у Шпанији, где се осећа најбоље. Мада је било одређене жеље да се опроба у Премијер лиги, Гризман је наводно схватио да му не би пријала климатска промена средине и да је Шпанија право место за њега. Његова глад за титулама, али и могућност сарадње са Лионелом Месијем и Луисом Суарезом могла би да превагне у корист Барселоне. 

Мурињо зато гледа ка другим опцијама, а поред Азара у игри је наводно и Герет Бејл. Велшки брзањац ће вероватно бити шутнут из Реала уколико се Азаров трансфер догоди, што би отворило врата његовом доласку у Манчестер јунајтед. О којем се, такође, прича преко годину дана. 

Подсетимо, у фудбалским круговима већ је пуштена "бува" да Азар има усмени договор са Реалом и да би трансфер требало да се догоди после Мундијала у Русији, чиме би испунио дечачки сан. Као и жељу да сарађује са Зинедином Зиданом, кога Азар види као свог идола из млађих дана.

Оно што је, ипак, извесно, јесте да ни Челси, а ни други потенцијални купци неће одустати док реална шанса постоји. Спортски директор Пари Сен Жермена Антеро Енрике такође тражи формулу којом би приволео Азара да слети на Парк принчева, али се у овом тренутку чини да лидер француског првенства нема толико шанси поред Реала, упркос великој финансијкој моћи. 

Азар је, прича се по Острву, од Челсија одбио нови четворогодишњи уговор вредан чак 17.680.000 евра годишње. Његова сарадња са прваком Енглеске истиче у јуну 2020. године. 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар