Murinjo sa Azarom postavlja novi rekord?!

Mančester junajted uključio se u trku sa Real Madridom i PSŽ za dovođenje zvezde Čelsija Edena Azara, prenose engleski tabloidi.  Goreće na pijaci zbog Edena Azara: U trku ulazi i Murinjo! Sve je to zbog Grizmana! Žoze planira da iskoristi situaciju u Čelsiju i ukrade Belgijanca Realu ispred nosa.

Fudbal 22.12.2017 | 19:00
Murinjo sa Azarom postavlja novi rekord?!
Belgijanac je navodno odbio ponudu "plavaca" da produži ugovor na još četiri sezone za 300.000 funti (340.000 evra) nedeljno.

Kako prenose tabloidi, Žoze Murinjo je spreman da napravio novi engleski transfer rekord sa 90 miliona funti (101 milion evra).

Već nedeljama se spekuliše da je Azar prioritet Zinedina Zidana za letnji transfer plan Reala naredne godine, a kada su u pitanju najbolji igrači na svetu, u igri je uvek i PSŽ. 

Azar je u Čelsi stigao 2012. iz francuskog Lila za 32 miliona funti, a na Stamford Bridž je posebno eksplodirao upravo pod Murinjom, u šampionskoj sezoni 2014/2015. 

Belgijanac ima 26 godina, a ove sezone je postigao osam golova uz sedam asistencija na 23 utakmice u svim takmičenjima u dresu Čelsija. 

Murinjo je prošlog leta platio 75 miliona funti (uz bonuse koji mogu transfer povećati na 90 miliona) za napadača Evertona Romelua Lukakua, dok je 2016. postavio britanski rekord plativši Juventusu 89 miliona za Pola Pogbu.

Napori Romana Abramoviča da se Eden Azar učini najplaćenijim igračem u istoriji Čelsija i Premijer lige uporno se obijaju o stene mesecima unazad, a kako vreme prolazi postaje sve jasnije da će narednog leta goreti transfer pijaca zbog belgijskog kreativca! 

Još će zanimljivije postati sada kada je na površinu isplivala informacija da se u trku za Azarov potpis uključuje i Žoze Murinjo! Kao da se nije dovoljno prašine podiglo zbog transferaNemanje Matića prošlog leta, Posebni bi da iskoristi krizu u Čelsiju i namami Azara na Old Traford! 

Iako je poznato da je upravo Azar bio jedan od vođa tihe, a opet velike pobune u Čelsiju koja je dovela do Murinjovog otkaza u proteklom mandatu, Portugalac je spreman da zavuče ruku duboko u džep kako bi izvukao dosad neviđenu sumu novca za ostrvske okvire. Navodno, radi se o cifri između 110.000.000 i 120.000.000 evra, bez bonusa!

Verovatno i glavni razlog Murinjove odluke da krene po Azara jeste taj što je put doAntoana Grizmana zatrpan brojnim preprekama. Francuz je prošlog leta bio nadomak prelaska na Teatar snova, ali je ceo posao propao zbog Atletikove zabrane dovođenja novih igrača do januara. Grizman je tada odlučio da ostane privržen klubu iz Madrida, ali je poslednjih dana ponovo lansirana priča o Barseloninoj ofanzivi, te da je posao sve bliži ostvarenju. Vest je došla kao iznenađenje ponajviše zbog džentlmenskog sporazuma koji su imali čelnici Barse i Atletika po kojem nisu mogli da se dogode transferi u oba smera. Sada se najviše govori o tome da je sporazum pukao i da će Atletiko da tuži Barselonu zbog toga što kreće po Grizmana bez dozvole kluba. 

Takođe, jedna od prepreka u Murinjovom planu da angažuje Grizmana jeste i želja najboljeg igrača Atletika da ostane u Španiji, gde se oseća najbolje. Mada je bilo određene želje da se oproba u Premijer ligi, Grizman je navodno shvatio da mu ne bi prijala klimatska promena sredine i da je Španija pravo mesto za njega. Njegova glad za titulama, ali i mogućnost saradnje sa Lionelom Mesijem i Luisom Suarezom mogla bi da prevagne u korist Barselone. 

Murinjo zato gleda ka drugim opcijama, a pored Azara u igri je navodno i Geret Bejl. Velški brzanjac će verovatno biti šutnut iz Reala ukoliko se Azarov transfer dogodi, što bi otvorilo vrata njegovom dolasku u Mančester junajted. O kojem se, takođe, priča preko godinu dana. 

Podsetimo, u fudbalskim krugovima već je puštena "buva" da Azar ima usmeni dogovor sa Realom i da bi transfer trebalo da se dogodi posle Mundijala u Rusiji, čime bi ispunio dečački san. Kao i želju da sarađuje sa Zinedinom Zidanom, koga Azar vidi kao svog idola iz mlađih dana.

Ono što je, ipak, izvesno, jeste da ni Čelsi, a ni drugi potencijalni kupci neće odustati dok realna šansa postoji. Sportski direktor Pari Sen Žermena Antero Enrike takođe traži formulu kojom bi privoleo Azara da sleti na Park prinčeva, ali se u ovom trenutku čini da lider francuskog prvenstva nema toliko šansi pored Reala, uprkos velikoj finansijkoj moći. 

Azar je, priča se po Ostrvu, od Čelsija odbio novi četvorogodišnji ugovor vredan čak 17.680.000 evra godišnje. Njegova saradnja sa prvakom Engleske ističe u junu 2020. godine. 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar