Куп: Шалке сигурно, Вукови тек послије продужетака

Фудбалери Мајнца, Падерборна, Волфсбурга и Шалкеа пласирали су се у четвртфинале немачког Купа.  Настасић успешнији од Јојића у Купу! Шалке победио Келн голом Макса Мајера и пласирао се међу осам најбољих. Прошли су још Волфсбург после продужетака, Мајнц и трећелигаш Падерборн.  Побеснели Макс поново јаше, овај пут настрадао Јарац! Шалке славио у Купу Немачке прелепим лобом талентованог везисте.

Фудбал 20.12.2017 | 09:15
Куп: Шалке сигурно, Вукови тек послије продужетака
Шалке је на свом терену савладао Келн са 1:0, а стрелац јединог поготка био је Мејер у 63. минуту.

Српски репрезентативац Матија Настасић одиграо је читав меч за ’Рударе’, баш као и Милош Јојић у редовима пораженог тима. 

Двобој српских интернационалаца из Шалкеа (Матија Настасић) и Келна (Милош Јојић) у осмини финала немачког купа, припао је дефанзивцу домаћег тима из Гелзенкирхена.

Иако су "јарчеви" били у подређеном положају током већег дела утакмице, капитулирали су тек у 63. минуту, након центаршута из корнера.

Погодак и то главом, постигао је један од најнижих у тиму Шалкеа, Макс Мајер, који је сналажљиво лобовао голмана Келна Тима Хорна за велико славље навијача "краљевскоплавих".

Теже него што се очекивало Шалке се домогао четвртфинала Купа Немачке победом над аутсајдером Келном од 1:0. За победоносни погодак побринуо се Макс Мајер, који је у 63. минуту фантастично реаговао главом после корнера Бастијана Оципке и маестралним лобом какав се не виђа сваког дана матирао голмана гостију Тима Хорна.

Сјајан потез једног од најаталентованијих немачких везиста и члана шампионске генерације са Европског првенства за младе у Пољској прошлог лета, који се препородио код Доменика Тедеска ове сезоне, а искористио је и чињеницу да су Бенталеб и Горецкаповређени да се устали као неизоставни шраф у машинерији на средини терена.

Шалке је контролисао меч, имао више прилика, али су нападачи Бургшталер и Ди Санто пропустили шансе да се упишу у стрелце. Јарчеви су опет комбиновали тим, играли колико су могли због кадровских проблема, а опет је у шпицу играо десни бек Клунтер, па некако и нису могли до изненађења. 

И Милош Јојић је одиграо цео меч за Келн, али је зарадио само жути картон док је Матија Настасић током свих 90 минута у дресу Шалкеа био на висини задатка. 

Захваљујући голу Золинског истим резултатом Падерборн је елиминисао Инголштат, док је Волфсбург тек у продужецима сломио отпор Нирнберга 2-0. 

Стрелци за ’Вукове’ били су Удокаи и Дидави. 

Најубедљивији тријумф остварио је Мајнц против Штутгарта, било је 3:1, иако су ’Швабе’ водиле поготком Гентнера и имале пенал. 

Преокрет су донели Бергрен, Диало и Сердар. 

Мајнц је до четвртфинала стигао после преокрета "из двојке у кеца" у двобоју са Штутгартом (3:1), који је имао вођство и пенал при резултату 0:1, али Денис Аого није успео да га претвори у гол.

То је дало крила домаћину, који је преко резервисте Емила Бергрена креирао преокрет. Данац је прво изједначио, а потом асистирао Французу Абдулу Дијалу, да би у надокнади времена пролаз међу осам најбољих "оверио" Суат Сердар.

У четвртфиналу ће наступити и трећелигаш Падерборн, који је минималним резултатом елиминисао члана "цвајте", доскорашњег бундеслигаша Инголштат.

У Нирнбергу су играни продужеци јер током регуларних 90 минута није било голова на мечу домаћина и Волфсбурга.

Млади штопер Феликс Удуокхаи довео је "вукове" у вођство након шест минута екстра периода, а Дидави је у последњим секундама ставио тачку на наступ Нирнберга - 0:2!

У последњем мечу вечерашњег прогама друголигаш Нирнберг је пружио жесток отпор Волфзбургу, али је поклекао у продужецима и испао из Купа. Талентовани штопер Феликс Удокхај и везиста Данијел Дидави били су стрелци за Вукове у додатних 30 минута па се бундеслигаш победом на крају придружио Шалкеу, Мајнцу и Падерборну у наредној рунди.

У среду се играју преостале утакмице, а ову фазу обележиће велики дерби између минхенског Бајерна и Борусије Дортмунд.

ДФБ Покал - осмина финала:

Мајнц - Штутгарт 3:1 (0:1)
/Бергрен 62, Дијало 71, Сердар 90+3 - Гентнер 41/

Падерборн - Инголштат 1:0 (0:0)
/Золински 56/

Нирнберг - Волфсбург 0:2 (0:0)
/Удуокхаи 96, Дидави 120/

Шалке - Келн 1:0 (0:0)
/Мајер 62/

среда:

Борусија Менхенгладбах - Бајер Леверкузен 18.30
Вердер - Фрајбург 18.30
Бајерн - Борусија Дортмунд 20.45
Хајденхајм - Ајнтрахт 20.45

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар