Kup: Šalke sigurno, Vukovi tek poslije produžetaka

Fudbaleri Majnca, Paderborna, Volfsburga i Šalkea plasirali su se u četvrtfinale nemačkog Kupa.  Nastasić uspešniji od Jojića u Kupu! Šalke pobedio Keln golom Maksa Majera i plasirao se među osam najboljih. Prošli su još Volfsburg posle produžetaka, Majnc i trećeligaš Paderborn.  Pobesneli Maks ponovo jaše, ovaj put nastradao Jarac! Šalke slavio u Kupu Nemačke prelepim lobom talentovanog veziste.

Fudbal 20.12.2017 | 09:15
Kup: Šalke sigurno, Vukovi tek poslije produžetaka
Šalke je na svom terenu savladao Keln sa 1:0, a strelac jedinog pogotka bio je Mejer u 63. minutu.

Srpski reprezentativac Matija Nastasić odigrao je čitav meč za ’Rudare’, baš kao i Miloš Jojić u redovima poraženog tima. 

Dvoboj srpskih internacionalaca iz Šalkea (Matija Nastasić) i Kelna (Miloš Jojić) u osmini finala nemačkog kupa, pripao je defanzivcu domaćeg tima iz Gelzenkirhena.

Iako su "jarčevi" bili u podređenom položaju tokom većeg dela utakmice, kapitulirali su tek u 63. minutu, nakon centaršuta iz kornera.

Pogodak i to glavom, postigao je jedan od najnižih u timu Šalkea, Maks Majer, koji je snalažljivo lobovao golmana Kelna Tima Horna za veliko slavlje navijača "kraljevskoplavih".

Teže nego što se očekivalo Šalke se domogao četvrtfinala Kupa Nemačke pobedom nad autsajderom Kelnom od 1:0. Za pobedonosni pogodak pobrinuo se Maks Majer, koji je u 63. minutu fantastično reagovao glavom posle kornera Bastijana Ocipke i maestralnim lobom kakav se ne viđa svakog dana matirao golmana gostiju Tima Horna.

Sjajan potez jednog od najatalentovanijih nemačkih vezista i člana šampionske generacije sa Evropskog prvenstva za mlade u Poljskoj prošlog leta, koji se preporodio kod Domenika Tedeska ove sezone, a iskoristio je i činjenicu da su Bentaleb i Goreckapovređeni da se ustali kao neizostavni šraf u mašineriji na sredini terena.

Šalke je kontrolisao meč, imao više prilika, ali su napadači Burgštaler i Di Santo propustili šanse da se upišu u strelce. Jarčevi su opet kombinovali tim, igrali koliko su mogli zbog kadrovskih problema, a opet je u špicu igrao desni bek Klunter, pa nekako i nisu mogli do iznenađenja. 

I Miloš Jojić je odigrao ceo meč za Keln, ali je zaradio samo žuti karton dok je Matija Nastasić tokom svih 90 minuta u dresu Šalkea bio na visini zadatka. 

Zahvaljujući golu Zolinskog istim rezultatom Paderborn je eliminisao Ingolštat, dok je Volfsburg tek u produžecima slomio otpor Nirnberga 2-0. 

Strelci za ’Vukove’ bili su Udokai i Didavi. 

Najubedljiviji trijumf ostvario je Majnc protiv Štutgarta, bilo je 3:1, iako su ’Švabe’ vodile pogotkom Gentnera i imale penal. 

Preokret su doneli Bergren, Dialo i Serdar. 

Majnc je do četvrtfinala stigao posle preokreta "iz dvojke u keca" u dvoboju sa Štutgartom (3:1), koji je imao vođstvo i penal pri rezultatu 0:1, ali Denis Aogo nije uspeo da ga pretvori u gol.

To je dalo krila domaćinu, koji je preko rezerviste Emila Bergrena kreirao preokret. Danac je prvo izjednačio, a potom asistirao Francuzu Abdulu Dijalu, da bi u nadoknadi vremena prolaz među osam najboljih "overio" Suat Serdar.

U četvrtfinalu će nastupiti i trećeligaš Paderborn, koji je minimalnim rezultatom eliminisao člana "cvajte", doskorašnjeg bundesligaša Ingolštat.

U Nirnbergu su igrani produžeci jer tokom regularnih 90 minuta nije bilo golova na meču domaćina i Volfsburga.

Mladi štoper Feliks Uduokhai doveo je "vukove" u vođstvo nakon šest minuta ekstra perioda, a Didavi je u poslednjim sekundama stavio tačku na nastup Nirnberga - 0:2!

U poslednjem meču večerašnjeg progama drugoligaš Nirnberg je pružio žestok otpor Volfzburgu, ali je poklekao u produžecima i ispao iz Kupa. Talentovani štoper Feliks Udokhaj i vezista Danijel Didavi bili su strelci za Vukove u dodatnih 30 minuta pa se bundesligaš pobedom na kraju pridružio Šalkeu, Majncu i Paderbornu u narednoj rundi.

U sredu se igraju preostale utakmice, a ovu fazu obeležiće veliki derbi između minhenskog Bajerna i Borusije Dortmund.

DFB Pokal - osmina finala:

Majnc - Štutgart 3:1 (0:1)
/Bergren 62, Dijalo 71, Serdar 90+3 - Gentner 41/

Paderborn - Ingolštat 1:0 (0:0)
/Zolinski 56/

Nirnberg - Volfsburg 0:2 (0:0)
/Uduokhai 96, Didavi 120/

Šalke - Keln 1:0 (0:0)
/Majer 62/

sreda:

Borusija Menhengladbah - Bajer Leverkuzen 18.30
Verder - Frajburg 18.30
Bajern - Borusija Dortmund 20.45
Hajdenhajm - Ajntraht 20.45

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar