Куп: Инсиње одвео Наполи у четвртфинале!

Фудбалери Наполија пласирали су се у четвртфинале италијанског Купа тешком победом над Удинезеом.  Инсиње и Мертенс за четвртфинале! Наполитанци су се дуго мучили са Удинезеом, све док са клупе није ушао убојити тандем. . .  

Фудбал 20.12.2017 | 09:00
Куп: Инсиње одвео Наполи у четвртфинале!
Не може без њих двојице! Шкрипало је док нису ушли у игру Мертенс и Инсиње и трасирали пут Наполитанцима у четвртфинале Купа Италије.

Наполи је на свом стадиону савладао Удинезе минималним резултатом (1:0), а стрелац јединог поготка био је Лоренцо Инсиње у 71. минуту.

Екипа Мауриција Сарија у борби за полуфинале игра против бољег из меча Аталанте и Саусола.

Пласман су још раније обезбедили Милан и Интер, као и Фиорентина и Лацио, док ће остали учесници бити познати после сутрашњих мечева.

Екипа Наполија пласирала се у четвртфиналу Купа Италије, у коме ће се 2. јануара састати са бољим из дуела Аталанта - Сасуоло!

Изабраници Мауриција Сарија су имали посед, били много боља екипа, али нису успевали да "отворе" госте из Удина... све док у игру нису ушли Лоренцо Инсиње и Дрис Мертенс, који су комбиновали у акцији за коначних Наполи - Удинезе 1:0 (0:0)!

Ефикасни двојац ушао је са клупе у 58. минуту и 13 минута касније испоручио оно што је "шеф" од њих тражио - гол за четвртфинале.

Оба тренера су за ову утакмицу "промешала карте" у односу на поставе из Серије А, па је тако репрезентивац Србије Никола Максимовић провео на терену свих 90 минута.

Критиковао је председник Аурелио Де Лаурентис тренера Мауриција Сарија неколико пута да не одмара довољно Лоренца Инсињеа и Дриса Мертенса, али кад њих двојице нема на терену Наполи није онакакв на какав смо навикли.

То се видело вечерас на Сан Паолу где је лидер Серије А угостио Удинезе у оквиру осмине финала Купа Италије, а славио је са 1:0 тек након што је поменути тандем ушао у игру средином другог полувремена у 58. минуту. Нису се Каљехон, Ђакерини и млађани Француз Уна снашли од почетка меча, а намучио их је и комбиновани састав Зебри у већем делу утакмице.

Ипак, све је дошло на своје у 71. минуту када је Жоржињо мајсторски пресекао лопту, Мертенс идеално послужио Инсињеа, а омалени нападач поготком трасирао пут Наполитанаца у наредну рунду где их очекује окршај са победником сутрашњег дуела Аталанта - Сасуоло.

Тешко, али слатко...

КУП ИТАЛИЈЕ - ОСМИНА ФИНАЛА:

Наполи - Удинезе 1:0 (0:0)
/Инсиње 71/

у среду:

Аталанта - Сасуоло 15.00
Рома - Торино 17.30
Јувентус - Ђенова 20.45

раније одигране утакмице:

Фиорентина - Сампдорија 3:2 (1:1)
/Бабакар 2, Верето 59п, 90п - Барето 39, Рамирез 77/

Милан - Верона 3:0 (2:0)
/Сусо 23, Ромањоли 30, Кутроне 55/

Интер - Порденоне 0:0 пеналима 5:4

Лацио - Ћитадела 4:1 (3:1)
/Имобиле 11, 87, Андерсон 24, Камиљано 36аг - Бартоломеј 41/

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар