Kup: Insinje odveo Napoli u četvrtfinale!

Fudbaleri Napolija plasirali su se u četvrtfinale italijanskog Kupa teškom pobedom nad Udinezeom.  Insinje i Mertens za četvrtfinale! Napolitanci su se dugo mučili sa Udinezeom, sve dok sa klupe nije ušao ubojiti tandem. . .  

Fudbal 20.12.2017 | 09:00
Kup: Insinje odveo Napoli u četvrtfinale!
Ne može bez njih dvojice! Škripalo je dok nisu ušli u igru Mertens i Insinje i trasirali put Napolitancima u četvrtfinale Kupa Italije.

Napoli je na svom stadionu savladao Udineze minimalnim rezultatom (1:0), a strelac jedinog pogotka bio je Lorenco Insinje u 71. minutu.

Ekipa Mauricija Sarija u borbi za polufinale igra protiv boljeg iz meča Atalante i Sausola.

Plasman su još ranije obezbedili Milan i Inter, kao i Fiorentina i Lacio, dok će ostali učesnici biti poznati posle sutrašnjih mečeva.

Ekipa Napolija plasirala se u četvrtfinalu Kupa Italije, u kome će se 2. januara sastati sa boljim iz duela Atalanta - Sasuolo!

Izabranici Mauricija Sarija su imali posed, bili mnogo bolja ekipa, ali nisu uspevali da "otvore" goste iz Udina... sve dok u igru nisu ušli Lorenco Insinje i Dris Mertens, koji su kombinovali u akciji za konačnih Napoli - Udineze 1:0 (0:0)!

Efikasni dvojac ušao je sa klupe u 58. minutu i 13 minuta kasnije isporučio ono što je "šef" od njih tražio - gol za četvrtfinale.

Oba trenera su za ovu utakmicu "promešala karte" u odnosu na postave iz Serije A, pa je tako reprezentivac Srbije Nikola Maksimović proveo na terenu svih 90 minuta.

Kritikovao je predsednik Aurelio De Laurentis trenera Mauricija Sarija nekoliko puta da ne odmara dovoljno Lorenca Insinjea i Drisa Mertensa, ali kad njih dvojice nema na terenu Napoli nije onakakv na kakav smo navikli.

To se videlo večeras na San Paolu gde je lider Serije A ugostio Udineze u okviru osmine finala Kupa Italije, a slavio je sa 1:0 tek nakon što je pomenuti tandem ušao u igru sredinom drugog poluvremena u 58. minutu. Nisu se Kaljehon, Đakerini i mlađani Francuz Una snašli od početka meča, a namučio ih je i kombinovani sastav Zebri u većem delu utakmice.

Ipak, sve je došlo na svoje u 71. minutu kada je Žoržinjo majstorski presekao loptu, Mertens idealno poslužio Insinjea, a omaleni napadač pogotkom trasirao put Napolitanaca u narednu rundu gde ih očekuje okršaj sa pobednikom sutrašnjeg duela Atalanta - Sasuolo.

Teško, ali slatko...

KUP ITALIJE - OSMINA FINALA:

Napoli - Udineze 1:0 (0:0)
/Insinje 71/

u sredu:

Atalanta - Sasuolo 15.00
Roma - Torino 17.30
Juventus - Đenova 20.45

ranije odigrane utakmice:

Fiorentina - Sampdorija 3:2 (1:1)
/Babakar 2, Vereto 59p, 90p - Bareto 39, Ramirez 77/

Milan - Verona 3:0 (2:0)
/Suso 23, Romanjoli 30, Kutrone 55/

Inter - Pordenone 0:0 penalima 5:4

Lacio - Ćitadela 4:1 (3:1)
/Imobile 11, 87, Anderson 24, Kamiljano 36ag - Bartolomej 41/

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar