ЕК: Милер трагичар, Партизан изгубио и од Лиможа!

Кошаркаши Партизана забележили су и осми пораз у групној фази Еврокупа, пошто су изгубили од Лиможа резултатом 98:101.  Партизан опет без победе, Милер за неверицу! Црно-бели у узбудљивој завршници изгубили од Лиможа и тиме завршили групну фазу Еврокупа са скором 0-5 пред својим навијачима. Партизан без победе код куће на крају европске агоније.  Лимож се радовао у Пиониру - 98:101.

Кошарка 19.12.2017 | 22:00
ЕК: Милер трагичар, Партизан изгубио и од Лиможа!
Прилику да у деветом колу прекине серију неуспеха имао је Петрик Милер, један од најбољих појединаца на мечу, али је неколико секунди пре краја промашио зицер који би вероватно значио победу.

Црно-бели су у претходној утакмици изгубили све шансе за другу фазу такмичења, иако су у хали ’Александар Николић’ водили на полувремену, старе бољке су их коштале победе.

На тај начин нови тренер београдског клуба Ненад Чанак имао је неуспешан деби у европским такмичењима. 

Пред скоро празном халом ’Александар Николић’ Партизан је почео добро у нападу, али је у одбрани шкрипало, па је Лимож поенима из рекета држао прикључак. 

Када су играчи Ненада Чанка појачали дефанзиву, почела је да расте предност – после +9 на крилима Вилијамс-Госа, француски клуб је узвратио серијом и пришао на посед разлике, али је онда Петрик Милер преузео одговорност и завршио неколико важних напада. 

У последњих десетак секунди друге деонице виђени су брзи поени на обе стране, после чега је Партизан на одмор отишао резултатом 51:42. 

Друго полувремене као да је вратило све оне проблеме Партизана из претходног периода, па је Лимож почео да топи разлику. Нису ‘црно-бели’ имали довољно нападачких решења, па се у последњу деоницу ушло нерешеним резултатом.

Екипе су се смењивале у вођству, било је конфузних напада, да би у драматичној завршници, на већ описан начин, српски клуб испустио тријумф.

Управо је амерички комбо-бек био један од најбољих у редовима Партизана са 26 поена, док је поново феноменалан био Вилијамс-Гос са дабл-даблом (28п и 11ск). Одличну партију пружио је и Ђоко Шалић са 18 поена и 6 ухваћених лопти.

Код гостију, Кени Хејс постигао је 22, Алекс Бутељ 21 поен, док је Картер додао 17.

Партизан је последњи, шести у Групи Ц са једном победом и осам пораза, док је Лимож четврти са пет тријумфа из девет утакмица.

Пораз за опроштај од Европе у хали Пионир. Партизан је на свом терену изгубио од Лиможа са 101:98 у деветом колу Еврокупа и остали на само једном тријумфу у овом такмичењу, а у последњем колу гостују руској Локомотиви.

Ако меч са последњепласираним тимом Јадранске лиге, МЗТ-ом прошлог викенда, када је Партизан прекинуо серију пораза, није могао да се узме као озбиљан репер за црно-беле, онда то дуел против јединог шампиона Европе којег је дала француска кошарка, то свакако може да буде. Поготово у деликатној ситуација у којој се налазе Партизан и нови тренер Ненад Чанак. 

Евидентан је био напредак у појединим решењима које су проналазили играчи Партизана и у одбрани и у нападу, али јасно је да ће морати још много, много да раде како би ствари дошле на своје. И једна ствар која свакако дуго није виђена на некој европској утакмици црно-белих - очајна посета. Иако утакмица није имала резултатски значај, број од само 700 гледалаца свакако представља најлошији сегмент ове кошаркашке вечери. 

Победник је одлучен у последњем минуту. Деловало је да је говото када је Лимож везао две тројке Кенија Хејса и Џоша Картера и гости су повели са 99:96. Ипак. Гос је везао два пенала, Андрић изнудио фаул у нападу, али је онда Милер промашио полагање на 10 секунди пре краја и Бутел је потврдио тријумф.

Иако је на овом мечу у протоколу Партизан имао 12 играча, четворица нису ни улазила у игру - реконвалесцент Вања Маринковић, капитен Новица Величковић и младе наде Слободан Јовановић и Тадија Тадић.

Ђоко Шалић је отворио утакмицу као да сутра не постоји, убацио првих шест поена за Партизан и практично ударио ритам који су црно-бели пратили у наставку утакмице. Најџел Вилијамс Гос још једном је показао део богатог репертоара и то пре свега када је у питању разигравање колега јер је само у првој четвртини уписао пет асистенција. А касније се разиграо и у поентерском смислу. А какав би то био меч црно-белих ове сезоне да Патрик Милер није имао запажену улогу. Уопштено говорећи, амерички тандем свакако прави озбиљну разлику на терену, а из њихове несебичности произашао је и добар учинак осталих играча.

Партизан је, мање више, резултатски контролисао меч у првом полувремену. У завршници друге четвртине црно-бели су дошли и до максималних плус 12 (49:37).  Приметно је у овом периоду меча била и знатно агресивније одбрана целе екипе, пре свих Ђоке Шалића који је имао неколико веома добрих искакања, што су остали играчи такође умели да испрате. У гостујућој екипи нешто бољи од осталих били су Аксел Бутел и Американац Џош Картер. Да није било њих двојице, Партизан би сигурно имао још убедљивију предност. У трећој деоници, очекивано, Лимож је пробао да се врати у игру и успео у томе пре свега захваљујући доброј одбрани на Вилијамс Госу, па је на истеку 30. минута на семафору стајало 76:76.

Али, потом је уследио пад у игри црно-белих. Лимож се разиграо и успео у револверашком финишу да добије трилер "на једну лопту". Партизан је тако доживео још један пораза на свом терену па је овогодишњи Еврокуп завршио без тријумфа у Београду. Тужан крај.

ПАРТИЗАН - ЛИМОЖ 98:101 (20:19, 31:23, 25:34, 22:25)

Хала Пионир
Гледалаца: 700
Судије: Перез Перез (Шпанија), Мантила (Финска) и Сукис (Литванија)

ПАРТИЗАН: Милер 26, Вилијамс Гос 28, Тадић, Аранитовић 5, Јовановић, Маринковић, Танасковић 5, Величковић 0, Пецарски 8, Андрић 8, Стевановић, Шалић 18.

ЛИМОЖ: Џојс 8, Базил, Лидека 10, Жаите 9, Хејс 22, Моренси 4, Гибсон 7, Картер 17, Хауард 3, Бутел 21.

Еврокуп – 9. коло:

уторак:

Партизан – Лимож 98:101 (20:19, 31:23, 25:34, 22:25)

среда:

18:00 Ритас – АЛБА
20:30 Билбао – Локомотива

ТАБЕЛА: Локомотива 8-0, Алба 5-3, Лимож 5-4, Лијетувос Ритас 4-4, Билбао 2-6, Партизан 1-8.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар