EK: Miler tragičar, Partizan izgubio i od Limoža!

Košarkaši Partizana zabeležili su i osmi poraz u grupnoj fazi Evrokupa, pošto su izgubili od Limoža rezultatom 98:101.  Partizan opet bez pobede, Miler za nevericu! Crno-beli u uzbudljivoj završnici izgubili od Limoža i time završili grupnu fazu Evrokupa sa skorom 0-5 pred svojim navijačima. Partizan bez pobede kod kuće na kraju evropske agonije.  Limož se radovao u Pioniru - 98:101.

Košarka 19.12.2017 | 22:00
EK: Miler tragičar, Partizan izgubio i od Limoža!
Priliku da u devetom kolu prekine seriju neuspeha imao je Petrik Miler, jedan od najboljih pojedinaca na meču, ali je nekoliko sekundi pre kraja promašio zicer koji bi verovatno značio pobedu.

Crno-beli su u prethodnoj utakmici izgubili sve šanse za drugu fazu takmičenja, iako su u hali ’Aleksandar Nikolić’ vodili na poluvremenu, stare boljke su ih koštale pobede.

Na taj način novi trener beogradskog kluba Nenad Čanak imao je neuspešan debi u evropskim takmičenjima. 

Pred skoro praznom halom ’Aleksandar Nikolić’ Partizan je počeo dobro u napadu, ali je u odbrani škripalo, pa je Limož poenima iz reketa držao priključak. 

Kada su igrači Nenada Čanka pojačali defanzivu, počela je da raste prednost – posle +9 na krilima Vilijams-Gosa, francuski klub je uzvratio serijom i prišao na posed razlike, ali je onda Petrik Miler preuzeo odgovornost i završio nekoliko važnih napada. 

U poslednjih desetak sekundi druge deonice viđeni su brzi poeni na obe strane, posle čega je Partizan na odmor otišao rezultatom 51:42. 

Drugo poluvremene kao da je vratilo sve one probleme Partizana iz prethodnog perioda, pa je Limož počeo da topi razliku. Nisu ‘crno-beli’ imali dovoljno napadačkih rešenja, pa se u poslednju deonicu ušlo nerešenim rezultatom.

Ekipe su se smenjivale u vođstvu, bilo je konfuznih napada, da bi u dramatičnoj završnici, na već opisan način, srpski klub ispustio trijumf.

Upravo je američki kombo-bek bio jedan od najboljih u redovima Partizana sa 26 poena, dok je ponovo fenomenalan bio Vilijams-Gos sa dabl-dablom (28p i 11sk). Odličnu partiju pružio je i Đoko Šalić sa 18 poena i 6 uhvaćenih lopti.

Kod gostiju, Keni Hejs postigao je 22, Aleks Butelj 21 poen, dok je Karter dodao 17.

Partizan je poslednji, šesti u Grupi C sa jednom pobedom i osam poraza, dok je Limož četvrti sa pet trijumfa iz devet utakmica.

Poraz za oproštaj od Evrope u hali Pionir. Partizan je na svom terenu izgubio od Limoža sa 101:98 u devetom kolu Evrokupa i ostali na samo jednom trijumfu u ovom takmičenju, a u poslednjem kolu gostuju ruskoj Lokomotivi.

Ako meč sa poslednjeplasiranim timom Jadranske lige, MZT-om prošlog vikenda, kada je Partizan prekinuo seriju poraza, nije mogao da se uzme kao ozbiljan reper za crno-bele, onda to duel protiv jedinog šampiona Evrope kojeg je dala francuska košarka, to svakako može da bude. Pogotovo u delikatnoj situacija u kojoj se nalaze Partizan i novi trener Nenad Čanak. 

Evidentan je bio napredak u pojedinim rešenjima koje su pronalazili igrači Partizana i u odbrani i u napadu, ali jasno je da će morati još mnogo, mnogo da rade kako bi stvari došle na svoje. I jedna stvar koja svakako dugo nije viđena na nekoj evropskoj utakmici crno-belih - očajna poseta. Iako utakmica nije imala rezultatski značaj, broj od samo 700 gledalaca svakako predstavlja najlošiji segment ove košarkaške večeri. 

Pobednik je odlučen u poslednjem minutu. Delovalo je da je govoto kada je Limož vezao dve trojke Kenija Hejsa i Džoša Kartera i gosti su poveli sa 99:96. Ipak. Gos je vezao dva penala, Andrić iznudio faul u napadu, ali je onda Miler promašio polaganje na 10 sekundi pre kraja i Butel je potvrdio trijumf.

Iako je na ovom meču u protokolu Partizan imao 12 igrača, četvorica nisu ni ulazila u igru - rekonvalescent Vanja Marinković, kapiten Novica Veličković i mlade nade Slobodan Jovanović i Tadija Tadić.

Đoko Šalić je otvorio utakmicu kao da sutra ne postoji, ubacio prvih šest poena za Partizan i praktično udario ritam koji su crno-beli pratili u nastavku utakmice. Najdžel Vilijams Gos još jednom je pokazao deo bogatog repertoara i to pre svega kada je u pitanju razigravanje kolega jer je samo u prvoj četvrtini upisao pet asistencija. A kasnije se razigrao i u poenterskom smislu. A kakav bi to bio meč crno-belih ove sezone da Patrik Miler nije imao zapaženu ulogu. Uopšteno govoreći, američki tandem svakako pravi ozbiljnu razliku na terenu, a iz njihove nesebičnosti proizašao je i dobar učinak ostalih igrača.

Partizan je, manje više, rezultatski kontrolisao meč u prvom poluvremenu. U završnici druge četvrtine crno-beli su došli i do maksimalnih plus 12 (49:37).  Primetno je u ovom periodu meča bila i znatno agresivnije odbrana cele ekipe, pre svih Đoke Šalića koji je imao nekoliko veoma dobrih iskakanja, što su ostali igrači takođe umeli da isprate. U gostujućoj ekipi nešto bolji od ostalih bili su Aksel Butel i Amerikanac Džoš Karter. Da nije bilo njih dvojice, Partizan bi sigurno imao još ubedljiviju prednost. U trećoj deonici, očekivano, Limož je probao da se vrati u igru i uspeo u tome pre svega zahvaljujući dobroj odbrani na Vilijams Gosu, pa je na isteku 30. minuta na semaforu stajalo 76:76.

Ali, potom je usledio pad u igri crno-belih. Limož se razigrao i uspeo u revolveraškom finišu da dobije triler "na jednu loptu". Partizan je tako doživeo još jedan poraza na svom terenu pa je ovogodišnji Evrokup završio bez trijumfa u Beogradu. Tužan kraj.

PARTIZAN - LIMOŽ 98:101 (20:19, 31:23, 25:34, 22:25)

Hala Pionir
Gledalaca: 700
Sudije: Perez Perez (Španija), Mantila (Finska) i Sukis (Litvanija)

PARTIZAN: Miler 26, Vilijams Gos 28, Tadić, Aranitović 5, Jovanović, Marinković, Tanasković 5, Veličković 0, Pecarski 8, Andrić 8, Stevanović, Šalić 18.

LIMOŽ: Džojs 8, Bazil, Lideka 10, Žaite 9, Hejs 22, Morensi 4, Gibson 7, Karter 17, Hauard 3, Butel 21.

Evrokup – 9. kolo:

utorak:

Partizan – Limož 98:101 (20:19, 31:23, 25:34, 22:25)

sreda:

18:00 Ritas – ALBA
20:30 Bilbao – Lokomotiva

TABELA: Lokomotiva 8-0, Alba 5-3, Limož 5-4, Lijetuvos Ritas 4-4, Bilbao 2-6, Partizan 1-8.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar