Жељко Обрадовић: Звезда је веома уморна!

Тренер кошаркаша Фенербахчеа Жељко Обрадовић рекао је после убедљиве победе своје екипе над Црвеном звездом да се у игри црвено-белих видео умор.  "Имали су дуга путовања, Валенсија, Црна Гора, па долазак овде. . . Није то једноставно", рекао је тренер Фенербахчеа после убедљиве победе свог тима.

Кошарка 20.12.2017 | 10:30
Жељко Обрадовић: Звезда је веома уморна!
Црвена звезда мтс опоменула је Фенербахче на почетку утакмице, али се шампион Европе тргао, заиграо веома чврсто у одбрани и то му је донело најубедљивију победу ове евролигашке сезоне.

После утакмице, у којој је његов тим задржао максимални приступ све до краја, Жељко Обрадовић открио је шта је тражио од играча у паузи, уочи које је Фенер преокренуо резултат и први пут стекао 10 поена предности.

"Причали смо у полувремену да је потребно да променимо одбрану и да играмо агресивније. Верујем да је то био кључ у другом делу меча. Наравно да је важно имати допринос играча са клупе. Разумљиво је да је Црвена звезда била веома уморна јер су пре доласка овде имали два дуга путовања, Валенсију, па Црну Гору. То није лака ситуација. Што се тиче нас, размишљам о следећој утакмици, коју ћемо одиграти против Макабија. Пробао сам да ротирам све играче".

Центар Фенера Јан Весели био је уз Огњена Добрића најефикаснији играч утакмице са 15 поена.

"Наравно да су утакмице на домаћем паркету посебне због наших навијача. Они праве одличну атмосферу. Свака утакмица нам је важна и морамо да играмо много боље код куће. Изгубили смо последњи меч овде, па је било потребно да одиграмо много боље. Није лако. Припремили смо се добро за ову утакмицу и држали смо се плана. То нисмо радили против Жалгириса. Урадили смо данас одличан посао и морамо да наставимо. Важно је да су сви помогли екипи и да су сви били спремни. То је веома значајно. Није лако јер смо играли у недељу, па данас, па опет играмо за 48 сати. Важно је да сви играју и да је клупа 'дугачка'", рекао је он. 

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар