Željko Obradović: Zvezda je veoma umorna!

Trener košarkaša Fenerbahčea Željko Obradović rekao je posle ubedljive pobede svoje ekipe nad Crvenom zvezdom da se u igri crveno-belih video umor.  "Imali su duga putovanja, Valensija, Crna Gora, pa dolazak ovde. . . Nije to jednostavno", rekao je trener Fenerbahčea posle ubedljive pobede svog tima.

Košarka 20.12.2017 | 10:30
Željko Obradović: Zvezda je veoma umorna!
Crvena zvezda mts opomenula je Fenerbahče na početku utakmice, ali se šampion Evrope trgao, zaigrao veoma čvrsto u odbrani i to mu je donelo najubedljiviju pobedu ove evroligaške sezone.

Posle utakmice, u kojoj je njegov tim zadržao maksimalni pristup sve do kraja, Željko Obradović otkrio je šta je tražio od igrača u pauzi, uoči koje je Fener preokrenuo rezultat i prvi put stekao 10 poena prednosti.

"Pričali smo u poluvremenu da je potrebno da promenimo odbranu i da igramo agresivnije. Verujem da je to bio ključ u drugom delu meča. Naravno da je važno imati doprinos igrača sa klupe. Razumljivo je da je Crvena zvezda bila veoma umorna jer su pre dolaska ovde imali dva duga putovanja, Valensiju, pa Crnu Goru. To nije laka situacija. Što se tiče nas, razmišljam o sledećoj utakmici, koju ćemo odigrati protiv Makabija. Probao sam da rotiram sve igrače".

Centar Fenera Jan Veseli bio je uz Ognjena Dobrića najefikasniji igrač utakmice sa 15 poena.

"Naravno da su utakmice na domaćem parketu posebne zbog naših navijača. Oni prave odličnu atmosferu. Svaka utakmica nam je važna i moramo da igramo mnogo bolje kod kuće. Izgubili smo poslednji meč ovde, pa je bilo potrebno da odigramo mnogo bolje. Nije lako. Pripremili smo se dobro za ovu utakmicu i držali smo se plana. To nismo radili protiv Žalgirisa. Uradili smo danas odličan posao i moramo da nastavimo. Važno je da su svi pomogli ekipi i da su svi bili spremni. To je veoma značajno. Nije lako jer smo igrali u nedelju, pa danas, pa opet igramo za 48 sati. Važno je da svi igraju i da je klupa 'dugačka'", rekao je on. 

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar