ЕЛ: Жалгирис је хит сезоне, Шарас може много!

Литванци савладали и Бамберг.  Жалгирис бољи од Бамберга, Мицић 5+5+2.  Кошаркашки Жалгириса победили су на свом паркету Бамберг са 88:84 (21:22, 29:27, 22:23, 16:12) у 13. колу Евролиге.

Кошарка 19.12.2017 | 21:40
ЕЛ: Жалгирис је хит сезоне, Шарас може много!
Жалгирис је до победе предводио Артурас Милакнис са 20 поена, а Паулиус Јанкунас додао је 17. Српски плејмејкер Василије Мицић је за 25 минута на паркету постигао пет поена, уз исто толико асистенција и два скока.

У екипи Бамберга истакао се Дорел Рајт са 22 поена, а Денијел Хекет постигао је 17. 

Жалгирис је пети са осам тријумфа и пет пораза, док је Бамберг 10. са скором 6-7.

Не би она велика победа против Фенербахчеа у Истанбулу прошле недеље била толико велика, да је Жалгирис вечерас није потврдио када је био под притиском. Чета ШарунасаЈасиеквичијуса је дефинитивно хит сезоне у Евролиги пошто је вечерас као фаворит у неизвесној завршници савладао Бамберг 88:84 и дошао до осме победе у такмичењу. Великан из Каунаса полако постаје озбиљан кандидат за Топ 8.

Показао се Бамберг ове сезоне као прилично озбиљан тим, остварио неке изненађујуће победе попут оних над Олимпијакосом или у Београду, али вечерас је ипак морао да пружи руку бољем. У дуелу двојице темпераментних стручњака, Шарунас Јасикевичијус је надвисио Андреу Тринкијерија. Легендарни Шарас полако у другој сезони показује да после велике играчке, може направити и добру тренерску каријеру. Он је главна звезда овог тима чији носиоци игре из претходне сезоне су задржани и појачани са неколицином странаца. Тај континуитет и Јасикевичијусово кошаркашко занење и харизма су главно оружје Зелене шуме у походу на пласман међу осам најбољих у Евролиги…

Бамберг је одлично отворио меч и чак успео да поведе са 10 поена разлике у првој четвртини на крилима сјајног Дорела Рајта. Али када је Жалгирис променио одбрану и заиграо пресинг, домаћи тим је  почео да топи предност гостију у чијем саставу није било праве помоћи за Рајта. Разиграли су се Кавалијаускас и Милакнис, а Жалгирисов велики квалитет је што сваки играч у нападу може да буде опасан. Литванци су преокренули и отишли на полувреме са поеном предности.

Када јхе Милакнис средином трећег квартала погодио тројку за плус 10, изгледало је да Жалгирис полако ломи Немце, али они су ипак успели да се врате. Рајт и Ло су ушли у серију Бамберг је дошао до изједначења уочи последњих десет минута.

Велика борба се водила у последњем кварталу, Жалгирис је имао малу предност, Бамберг му је дувао за вратом. На крају је прорадио ветеран Јанкунас када је било најпотребније. Везао је шест поена у последња три минута, на другој страни је Рајт почео да промашује и то је било то… 

Милакнис је са 20 поена био најефикаснији у домаћем тиму, а тројке је шутирао 6/9. Јанкунас је убацио 17 поена (4/5 за два, 1/1 за три, 6/7 пенали), док је Васа Мицић имао слабо вече и за 24 минута убацио пет поена (2/8 шут из игре) уз исто толико асистенција. На другој страни је Рајт убацио 22 поена (шут из игре 8/13), али је у другом полувремену убацио само седам. Хекет је додао 17 поена. 

ЕВРОЛИГА - 13. КОЛО

Уторак:
Фенербахче - Црвена звезда 82:56
/Весели 15, Гудурић 6 - Добрић 15/

Жалгирис - Бамберг 88:84
/Милакнис 20 - Рајт 22/

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар