EL: Žalgiris je hit sezone, Šaras može mnogo!

Litvanci savladali i Bamberg.  Žalgiris bolji od Bamberga, Micić 5+5+2.  Košarkaški Žalgirisa pobedili su na svom parketu Bamberg sa 88:84 (21:22, 29:27, 22:23, 16:12) u 13. kolu Evrolige.

Košarka 19.12.2017 | 21:40
EL: Žalgiris je hit sezone, Šaras može mnogo!
Žalgiris je do pobede predvodio Arturas Milaknis sa 20 poena, a Paulius Jankunas dodao je 17. Srpski plejmejker Vasilije Micić je za 25 minuta na parketu postigao pet poena, uz isto toliko asistencija i dva skoka.

U ekipi Bamberga istakao se Dorel Rajt sa 22 poena, a Denijel Heket postigao je 17. 

Žalgiris je peti sa osam trijumfa i pet poraza, dok je Bamberg 10. sa skorom 6-7.

Ne bi ona velika pobeda protiv Fenerbahčea u Istanbulu prošle nedelje bila toliko velika, da je Žalgiris večeras nije potvrdio kada je bio pod pritiskom. Četa ŠarunasaJasiekvičijusa je definitivno hit sezone u Evroligi pošto je večeras kao favorit u neizvesnoj završnici savladao Bamberg 88:84 i došao do osme pobede u takmičenju. Velikan iz Kaunasa polako postaje ozbiljan kandidat za Top 8.

Pokazao se Bamberg ove sezone kao prilično ozbiljan tim, ostvario neke iznenađujuće pobede poput onih nad Olimpijakosom ili u Beogradu, ali večeras je ipak morao da pruži ruku boljem. U duelu dvojice temperamentnih stručnjaka, Šarunas Jasikevičijus je nadvisio Andreu Trinkijerija. Legendarni Šaras polako u drugoj sezoni pokazuje da posle velike igračke, može napraviti i dobru trenersku karijeru. On je glavna zvezda ovog tima čiji nosioci igre iz prethodne sezone su zadržani i pojačani sa nekolicinom stranaca. Taj kontinuitet i Jasikevičijusovo košarkaško zanenje i harizma su glavno oružje Zelene šume u pohodu na plasman među osam najboljih u Evroligi…

Bamberg je odlično otvorio meč i čak uspeo da povede sa 10 poena razlike u prvoj četvrtini na krilima sjajnog Dorela Rajta. Ali kada je Žalgiris promenio odbranu i zaigrao presing, domaći tim je  počeo da topi prednost gostiju u čijem sastavu nije bilo prave pomoći za Rajta. Razigrali su se Kavalijauskas i Milaknis, a Žalgirisov veliki kvalitet je što svaki igrač u napadu može da bude opasan. Litvanci su preokrenuli i otišli na poluvreme sa poenom prednosti.

Kada jhe Milaknis sredinom trećeg kvartala pogodio trojku za plus 10, izgledalo je da Žalgiris polako lomi Nemce, ali oni su ipak uspeli da se vrate. Rajt i Lo su ušli u seriju Bamberg je došao do izjednačenja uoči poslednjih deset minuta.

Velika borba se vodila u poslednjem kvartalu, Žalgiris je imao malu prednost, Bamberg mu je duvao za vratom. Na kraju je proradio veteran Jankunas kada je bilo najpotrebnije. Vezao je šest poena u poslednja tri minuta, na drugoj strani je Rajt počeo da promašuje i to je bilo to… 

Milaknis je sa 20 poena bio najefikasniji u domaćem timu, a trojke je šutirao 6/9. Jankunas je ubacio 17 poena (4/5 za dva, 1/1 za tri, 6/7 penali), dok je Vasa Micić imao slabo veče i za 24 minuta ubacio pet poena (2/8 šut iz igre) uz isto toliko asistencija. Na drugoj strani je Rajt ubacio 22 poena (šut iz igre 8/13), ali je u drugom poluvremenu ubacio samo sedam. Heket je dodao 17 poena. 

EVROLIGA - 13. KOLO

Utorak:
Fenerbahče - Crvena zvezda 82:56
/Veseli 15, Gudurić 6 - Dobrić 15/

Žalgiris - Bamberg 88:84
/Milaknis 20 - Rajt 22/

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar