Нови предсједник “Слоге“ Саша Илић

Лоши такмичарски резултати и тешка финансијска ситуација епилог је Оставка досадашњег предсједника Фудбалског клуба Слога из Српца Владимира Гужвића епилог је лоших такмичарских резултата и тешког финансијског стања најстаријег спортског колектива у србачкој општини. На годишњој скупштини за новог предсједника изабран је бивши дугогодишњи капитен и спортски директор овог Клуба Саша Илић.

Република Српска 19.12.2017 | 21:24
Нови предсједник “Слоге“ Саша Илић
Гужвић је обавијестио чланове скупштине клуба да оставку подноси искључиво из моралних разлога, јер је Слога први дио првенства завршила на 14. мјесту са свега 11 бодова и тиме довела у питање свој опстанак у друголигашком друштву.

Подносећи извјештај о раду клуба у овој години, Владимир Гужвић је рекао да је руководство урадило оно што је могло, а то је да се Слога нормално такмичи и уз то смањи наслиједјени дуг са 61 на 51 хиљаду конвертибилних марака и уз редовну донацију општине осигура додатна средства за такмичење од 15.000 марака.



„Након дугогодишње блокаде, деблокиран је рачун клуба, а тренутна дуговања односе се, углавном, на позајмице пријатеља клуба који су спремни да и даље чекају враћање дуга без икаквих условљавања, што омогућава даљу финансијску консолидацију овог спортског колектива“, тврди Гужвић. Он је додао да су припремљени пројекти са санацију постојећих и изградњу нових објеката Клуба уз помоћ ресорног министарства и медјународних фондова.



У расправи на скупштини упућено је доста критике и самокритике на досдадашњи рад клуба, јер се није смјело дозвиолити да један од настаријих фудбалских клубова у Републици Српској, са свијетлом традицијом, додје у тешко материјално и организационо стање, чиме је нарушен углед клуба у спортској јавности.

Испољена је спремност да се новом предсједнику, који ће на наредној сједници предложити нове чланове Управног одбора и стручног штаба, пружи пуна подршка како би се садашње тешко стање превазишло и екипа ојачала за прољетни дио првенства, у коме је приоритет опстанак Слоге у Другој лиги.

(БН/С.К)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Србац

19.12.2017 20:51

Када се погледа фотографија и види ко све води ту Слогу и одлучује о њој, онда уопште није чудо што су у таквој ситуацији. Фудбал и клубови фудбалерима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац

19.12.2017 20:52

Сасу мозе неко волити или неволити али момак је изразити спортиста у срцу и дуси и болесно воли фудбал као такав надамо се да це донијети добро надој слоги

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац

20.12.2017 11:09

Владо Гузвиц је унистио Слогу за кратко вријеме...

ОДГОВОРИТЕ
Name

роккy

20.12.2017 14:22

Сви фудбалски клубови у БиХ су инаце промасене инвестиције. Користи од њих имају само појединци који се "гребу" од донација. Финансирајте појединацне спортове из којих такмицари лаксе долазе до медаља и резултата. Цисто сумњам да било који фудбалски клуб у БиХ има позитивну биланцу.

ОДГОВОРИТЕ