Novi predsjednik “Sloge“ Saša Ilić

Loši takmičarski rezultati i teška finansijska situacija epilog je Ostavka dosadašnjeg predsjednika Fudbalskog kluba Sloga iz Srpca Vladimira Gužvića epilog je loših takmičarskih rezultata i teškog finansijskog stanja najstarijeg sportskog kolektiva u srbačkoj opštini. Na godišnjoj skupštini za novog predsjednika izabran je bivši dugogodišnji kapiten i sportski direktor ovog Kluba Saša Ilić.

Republika Srpska 19.12.2017 | 21:24
Novi predsjednik “Sloge“ Saša Ilić
Gužvić je obavijestio članove skupštine kluba da ostavku podnosi isključivo iz moralnih razloga, jer je Sloga prvi dio prvenstva završila na 14. mjestu sa svega 11 bodova i time dovela u pitanje svoj opstanak u drugoligaškom društvu.

Podnoseći izvještaj o radu kluba u ovoj godini, Vladimir Gužvić je rekao da je rukovodstvo uradilo ono što je moglo, a to je da se Sloga normalno takmiči i uz to smanji naslijedjeni dug sa 61 na 51 hiljadu konvertibilnih maraka i uz redovnu donaciju opštine osigura dodatna sredstva za takmičenje od 15.000 maraka.



„Nakon dugogodišnje blokade, deblokiran je račun kluba, a trenutna dugovanja odnose se, uglavnom, na pozajmice prijatelja kluba koji su spremni da i dalje čekaju vraćanje duga bez ikakvih uslovljavanja, što omogućava dalju finansijsku konsolidaciju ovog sportskog kolektiva“, tvrdi Gužvić. On je dodao da su pripremljeni projekti sa sanaciju postojećih i izgradnju novih objekata Kluba uz pomoć resornog ministarstva i medjunarodnih fondova.



U raspravi na skupštini upućeno je dosta kritike i samokritike na dosdadašnji rad kluba, jer se nije smjelo dozvioliti da jedan od nastarijih fudbalskih klubova u Republici Srpskoj, sa svijetlom tradicijom, dodje u teško materijalno i organizaciono stanje, čime je narušen ugled kluba u sportskoj javnosti.

Ispoljena je spremnost da se novom predsjedniku, koji će na narednoj sjednici predložiti nove članove Upravnog odbora i stručnog štaba, pruži puna podrška kako bi se sadašnje teško stanje prevazišlo i ekipa ojačala za proljetni dio prvenstva, u kome je prioritet opstanak Sloge u Drugoj ligi.

(BN/S.K)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Srbac

19.12.2017 20:51

Kada se pogleda fotografija i vidi ko sve vodi tu Slogu i odlučuje o njoj, onda uopšte nije čudo što su u takvoj situaciji. Fudbal i klubovi fudbalerima.

ODGOVORITE
Name

Srbac

19.12.2017 20:52

Sasu moze neko voliti ili nevoliti ali momak je izraziti sportista u srcu i dusi i bolesno voli fudbal kao takav nadamo se da ce donijeti dobro nadoj slogi

ODGOVORITE
Name

Srbac

20.12.2017 11:09

Vlado Guzvic je unistio Slogu za kratko vrijeme...

ODGOVORITE
Name

rokky

20.12.2017 14:22

Svi fudbalski klubovi u BiH su inace promasene investicije. Koristi od njih imaju samo pojedinci koji se "grebu" od donacija. Finansirajte pojedinacne sportove iz kojih takmicari lakse dolaze do medalja i rezultata. Cisto sumnjam da bilo koji fudbalski klub u BiH ima pozitivnu bilancu.

ODGOVORITE