ЕК: Симоновићева партија сезоне!

Галатасарај чудесно оживео! Зенит у доброј позицији пред коначан расплет у групној фази.

Кошарка 19.12.2017 | 20:15
ЕК: Симоновићева партија сезоне!
Марко Симоновић је био најбољи у екипи Зенита која је победом 90:78 над Улмом направила велики корак ка пласману у наредну рунду Еврокупа. Српски репрезентативац је убацио рекорд сезоне од 21 поен и трасирао свом тиму пут до тријумфа.

У претпоследњем колу групе Д, ситуација је прилично компликована. Пет екипа се бори за четири визе у наредној рунди, а отписан је само фењераш Улм. Зенит је вечерас очекивано савладао Немце, али му није било баш лако иако је водио цео меч. Руски тим никако није успевао да се резултатски одлепи, па је Улм у првом полувремену у неколико наврата прилазио на само поен заостатка.

Коначно, у трећем каврталу је Зенит први пут дошао до двоцифрене предности у мечу, имао и плус 12 последњој деоници игре и мирно је привео меч крају. Када је Зеноит требало да преломи питање победника, заблистао је Марко Симоновић који је од укупних 21, у последњој четвртини убацио чак 13 поена шутевима за три поена.

Симоновић је за два поена шутирао 1/4, за три 6/9, а са линије пенала 1/1. Испратили су гаКарасјов са 17 и Гордон са 14 поена. Симоновићу је ово најбољи меч у сезони, а интересантно је да му је рекорд до сада такође представљала утакмица против Улма. Али у гостима када је дао 17 поена. 

Трећом узастопном победом, скоро отписани Галатасарај је потпуно оживео! Турски тим је до укупно четврте победе у групи дошао на Лијеткабелисом у гостима - 84:77 и ако у последњем колу савлада отписани Хапоел, има сигуран пласман у наредну фазу.

Галата је у Литванији већ у првом полувремена дошла до 18 поена разлике и скоро до краја меча није испуштала велику предност. У самом финишу је дозволила домаћину да спусти разлику на пристојних седам поена. Коксал са 17 и Ренфро са 15 поена су предводили препорођене Турке. Литванцима нису помогла ни 24 поена ветерана Кшиштофа Лавриновича, али Лијеткабелис је и даље у игри за пролаз, с тим што у последњем колу гостује у Подгорици.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар