EK: Simonovićeva partija sezone!

Galatasaraj čudesno oživeo! Zenit u dobroj poziciji pred konačan rasplet u grupnoj fazi.

Košarka 19.12.2017 | 20:15
EK: Simonovićeva partija sezone!
Marko Simonović je bio najbolji u ekipi Zenita koja je pobedom 90:78 nad Ulmom napravila veliki korak ka plasmanu u narednu rundu Evrokupa. Srpski reprezentativac je ubacio rekord sezone od 21 poen i trasirao svom timu put do trijumfa.

U pretposlednjem kolu grupe D, situacija je prilično komplikovana. Pet ekipa se bori za četiri vize u narednoj rundi, a otpisan je samo fenjeraš Ulm. Zenit je večeras očekivano savladao Nemce, ali mu nije bilo baš lako iako je vodio ceo meč. Ruski tim nikako nije uspevao da se rezultatski odlepi, pa je Ulm u prvom poluvremenu u nekoliko navrata prilazio na samo poen zaostatka.

Konačno, u trećem kavrtalu je Zenit prvi put došao do dvocifrene prednosti u meču, imao i plus 12 poslednjoj deonici igre i mirno je priveo meč kraju. Kada je Zenoit trebalo da prelomi pitanje pobednika, zablistao je Marko Simonović koji je od ukupnih 21, u poslednjoj četvrtini ubacio čak 13 poena šutevima za tri poena.

Simonović je za dva poena šutirao 1/4, za tri 6/9, a sa linije penala 1/1. Ispratili su gaKarasjov sa 17 i Gordon sa 14 poena. Simonoviću je ovo najbolji meč u sezoni, a interesantno je da mu je rekord do sada takođe predstavljala utakmica protiv Ulma. Ali u gostima kada je dao 17 poena. 

Trećom uzastopnom pobedom, skoro otpisani Galatasaraj je potpuno oživeo! Turski tim je do ukupno četvrte pobede u grupi došao na Lijetkabelisom u gostima - 84:77 i ako u poslednjem kolu savlada otpisani Hapoel, ima siguran plasman u narednu fazu.

Galata je u Litvaniji već u prvom poluvremena došla do 18 poena razlike i skoro do kraja meča nije ispuštala veliku prednost. U samom finišu je dozvolila domaćinu da spusti razliku na pristojnih sedam poena. Koksal sa 17 i Renfro sa 15 poena su predvodili preporođene Turke. Litvancima nisu pomogla ni 24 poena veterana Kšištofa Lavrinoviča, ali Lijetkabelis je i dalje u igri za prolaz, s tim što u poslednjem kolu gostuje u Podgorici.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar