Дилема Пријовић - сад или послије СП-а?!

Енглези би одмах дали 4. 500. 000 или је паметније сачекати Мундијал? Михал Лубош би да се управа клуба стрпи.

Фудбал 21.12.2017 | 23:30
Дилема Пријовић - сад или послије СП-а?!
Најбољи је стрелац тима, има чврст уговор до 2021, чини се и сигурно место у репрезентацији Србије за Мундијал у Русији 2018. године. Останак Александра Пријовића у Солуну не би требало ни да се помиње. А ипак странице грчке штампе пуне су његовог имена.

"Проблем" је што је Пријовић запао за око богатијим клубовима, а у Солуну не смеју да тек тако пропусте прилику за фином зарадом. Па се пише и да је тренр Разван Луческуспреман за растанак ако на клупску адресу дође понуда која се не одбија. Према неким информацијама из Грчке таква понуда би била она између 4.000.000 и 4.500.000 евра плус одређени проценти од наредне продаје.

Било би то сасвим ОК од играча кога је ПАОК платио свега 1.800.000 евра. Међутим, спортски директор Михал Лубош сматра да би Пријовићева цена могла да буде и много виша ако ПАОК буде паметан.

"Пријовић јесте једна од дилема ових дана. Није лако пустити најбољег стрелца усред сезоне, јер знаш да нећеш лако да га замениш. Притом, до краја сезоне верујем да ће постићи још барем 10 голова, да ћемо бити прваци, да ће он играти на Мундијалу и да ће онда отићи за више пара. То је мој план барем", сматра Лубош.

Грчки медији ипак пишу о интересовању бројних енглеских клубова, па и оних најбогатијих - енглеских. Раније су се помињали Барнли и Хадерсфилд, сада су актуелни Евертон и друголигаш Лидс.

Сам играч би ипак најрадије да остане у Солуну и онда на лето оде са титулом за пасом. Уз добар наступ на Светском првенству можда би могао да Грцима донесе и седмоцифрено обештећење. Али само можда. Чекање је увек мач са две оштрице. Критичари примећују: ове сезоне Пријовић још није постигао гол ван стадиона Тумба у Солуну.

Потенцијално би ова ситуација могла да буде проблематична и за репрезентацију Србије.Александар Митровић тражи клуб у коме ће имати минутажу већу од оне у Њукаслу (где је није ни имао), а ако би се и Пријовић преварио у избору нове средине Младен Крстајић - или ко већ буде водио екипу у Русији - могао би да има велику главобољу са шпицевима.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар