Резови: Надал мијења распоред!

Након пређених 106. 000 километара 2017. године, најбољи тенисер света одлучио је да направи извесне промене у новој сезони и наступи на два турнира мање.

Тенис 21.12.2017 | 20:30
Резови: Надал мијења распоред!
Рафаел Надал припрема се за нову сезону, у којој је одлучио да мења неке ствари. Најбољи тенисер планете, који има 31 годину, у 2018. години одиграће два турнира мање.

Шпанац је донео одлуку да у предстојећој сезони одигра 18 турнира, што је за шест више него што их је одиграо Роџер Федерер ове године.

Швајцарац је редиговао свој календар желећи и да предахне и посвети се својој породици након много година у којима му је примарни фокус био на тенису.

Тај рецепт показао се као веома успешан, јер је Федерер одиграо сезону за памћење, освојио два гренд слема, вратио се у врх АТП листе и многи оцењују да упркос позним играчким годинама (има 36) игра као младић.

Надал је у 2017. години, такође освојио два гренд слема, уз још четири АТП трофеја - у Пекингу, Барселони и мастерсима у Монте Карлу и Мадриду, и преузео челну позицију на листи најбољих играча света.

Мајорчанин је у 2017. години путујући на турнире прешао тачно 106.523 километра, како тврди "Марка", односно два и по пута је обишао земаљску куглу!

У жељи да продужи каријеру, он ће у наступајућој сезони прескочити турнире у Ротердаму и Базелу, али је извесно да ће наступати у Бризбејну, Акапулку, Барселони, на Квинсу у Лондону и Пекингу. И ове сезоне неће путовати на серију турнира који се играју на трави по Латинској Америци. За наступ на Вимблдону припремаће се на Квинсу, што сматра да му је довољно.

Његов тим оценио је да промене подлоге могу негативно да утичу на зглобове са којима има доста проблема последњих година. Дугорочни план детаљно обухвата и темпирање и одржавање његове форме, и на то се полаже посебна пажња. Унапред се одређује тачна рута како би се одржао висок ниво игре, а то је у његовом случају и већи број турнира од оног које игра Федерер, и у том смисли неће драстично "резати" распоред.

Сви у Рафином тиму, као и он, свесни су да су године играња напорних мечева "стигле на наплату", јер је он и у финишу ове сезоне после само једног одиграног меча на завршном турниру у Лондону морао да се повуче због проблема са коленима.

Шпанија је осигурала наступ у Светској групи Дејвис купа у 2018. години, па није искључено да ће играти и у том такмичењу, док је извесно да ће смањити број наступа у дублу, јер му је сингл далеко важнији.

Сезону ће почети на егзибицији у Абу Дабију 28. децембра, а затим следи први такмичарски турнир, у Бризбејну, 1. јануара 2018, што ће му бити припрема за први гренд слем, Аустралијан Опен, који стартује 15. јануара у Мелбурну.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар