Rezovi: Nadal mijenja raspored!

Nakon pređenih 106. 000 kilometara 2017. godine, najbolji teniser sveta odlučio je da napravi izvesne promene u novoj sezoni i nastupi na dva turnira manje.

Tenis 21.12.2017 | 20:30
Rezovi: Nadal mijenja raspored!
Rafael Nadal priprema se za novu sezonu, u kojoj je odlučio da menja neke stvari. Najbolji teniser planete, koji ima 31 godinu, u 2018. godini odigraće dva turnira manje.

Španac je doneo odluku da u predstojećoj sezoni odigra 18 turnira, što je za šest više nego što ih je odigrao Rodžer Federer ove godine.

Švajcarac je redigovao svoj kalendar želeći i da predahne i posveti se svojoj porodici nakon mnogo godina u kojima mu je primarni fokus bio na tenisu.

Taj recept pokazao se kao veoma uspešan, jer je Federer odigrao sezonu za pamćenje, osvojio dva grend slema, vratio se u vrh ATP liste i mnogi ocenjuju da uprkos poznim igračkim godinama (ima 36) igra kao mladić.

Nadal je u 2017. godini, takođe osvojio dva grend slema, uz još četiri ATP trofeja - u Pekingu, Barseloni i mastersima u Monte Karlu i Madridu, i preuzeo čelnu poziciju na listi najboljih igrača sveta.

Majorčanin je u 2017. godini putujući na turnire prešao tačno 106.523 kilometra, kako tvrdi "Marka", odnosno dva i po puta je obišao zemaljsku kuglu!

U želji da produži karijeru, on će u nastupajućoj sezoni preskočiti turnire u Roterdamu i Bazelu, ali je izvesno da će nastupati u Brizbejnu, Akapulku, Barseloni, na Kvinsu u Londonu i Pekingu. I ove sezone neće putovati na seriju turnira koji se igraju na travi po Latinskoj Americi. Za nastup na Vimbldonu pripremaće se na Kvinsu, što smatra da mu je dovoljno.

Njegov tim ocenio je da promene podloge mogu negativno da utiču na zglobove sa kojima ima dosta problema poslednjih godina. Dugoročni plan detaljno obuhvata i tempiranje i održavanje njegove forme, i na to se polaže posebna pažnja. Unapred se određuje tačna ruta kako bi se održao visok nivo igre, a to je u njegovom slučaju i veći broj turnira od onog koje igra Federer, i u tom smisli neće drastično "rezati" raspored.

Svi u Rafinom timu, kao i on, svesni su da su godine igranja napornih mečeva "stigle na naplatu", jer je on i u finišu ove sezone posle samo jednog odigranog meča na završnom turniru u Londonu morao da se povuče zbog problema sa kolenima.

Španija je osigurala nastup u Svetskoj grupi Dejvis kupa u 2018. godini, pa nije isključeno da će igrati i u tom takmičenju, dok je izvesno da će smanjiti broj nastupa u dublu, jer mu je singl daleko važniji.

Sezonu će početi na egzibiciji u Abu Dabiju 28. decembra, a zatim sledi prvi takmičarski turnir, u Brizbejnu, 1. januara 2018, što će mu biti priprema za prvi grend slem, Australijan Open, koji startuje 15. januara u Melburnu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar