Судар титана - Монћи нуди 12, Мамић тражи 15 милиона!

Динамо Загреб опет има младог суперстара кога ће Здравко Мамић "дебело" да наплати неком европском великану, а по свему судећи то би могла да буде Рома.

Фудбал 21.12.2017 | 23:00
Судар титана - Монћи нуди 12, Мамић тражи 15 милиона!
Како преносе хрватски медији, најбољи светски ловац на таленте Раон Родригес Вардехо, у свету фудбала познатији као Монћи, заинтересован је да на Олимпико доведе 20-годишњег Анта Ћорића.

Спортски директор "Вучице" за најперспективнијег, најскупљег, али и најпроблематичнијег играча Динама нуди 12 милиона евра. Међутим, мајстор трансфера Мамић тражи 15. Видећемо ко ће добити ову битку трансфер титана европског фудбала.

Мамић је Динаму последњих година донео на десетине милиона евра продајом Марка Пјаце (Јувентус – 23 милиона евра), Луке Модрића (Тотенхем – 21), Едуарда да Силве (Арсенал – 13,5), Марка Рога (Наполи – 13), Ведрана Ћорлуке (М. Сити – 13), Матеа Ковачића (Интер – 11)...

С друге стране, Монћи је направио од Севиље европског гиганта, за 17 година у клубу из Андалузије, у који је стигао као 32-годишњак после испадања из Примере, освојио је 11 трофеја (међу којима пет Лига Европе) и зарадио 200 милиона евра на трансферима.

Његова армија скаута која броји више од 700 људи широм света је открила и за минималне паре довела у Севиљу Данија Алвеса, Хулија Баптисту, Сејдуа Кеиту, Адријана, Ивана Ракитића, а онда их за вишеструко више износе продавала највећим клубовима као и Севиљину децу Серхија Рамоса, Хесуса Наваса, Хосеа Антонија Рејеса, Дијега Капела...

Монћи Ћорића види играча сличног другим балканским "супервезистима" Луки Модрићу, Миралему Пјанићу и Ивану Ракитићу, пратио га је још као директор Севиље, па му не смета што је ове сезоне одиграо мањеод 500 минута и постигао тек три гола уз две асистенције.

Не смета му ни Ћорићева незаинтересованост у дефанзиви, незгодан карактер, бахато понашање на терену, због чега се свађао са скоро сваким тренером с којим је сарађивао у каријери.

Монћи је свестан да Ћорића пажљиво прате много веће "рибе" у фудбалском мору попут Бајерна, Јувентуса, Ливерпула и Манчестер Ситија, који ипак желе да доводе комплетне играче, а он би управо то могао да направи од Ћорића и опет на њему "дебело" профитира.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар