Sudar titana - Monći nudi 12, Mamić traži 15 miliona!

Dinamo Zagreb opet ima mladog superstara koga će Zdravko Mamić "debelo" da naplati nekom evropskom velikanu, a po svemu sudeći to bi mogla da bude Roma.

Fudbal 21.12.2017 | 23:00
Sudar titana - Monći nudi 12, Mamić traži 15 miliona!
Kako prenose hrvatski mediji, najbolji svetski lovac na talente Raon Rodriges Vardeho, u svetu fudbala poznatiji kao Monći, zainteresovan je da na Olimpiko dovede 20-godišnjeg Anta Ćorića.

Sportski direktor "Vučice" za najperspektivnijeg, najskupljeg, ali i najproblematičnijeg igrača Dinama nudi 12 miliona evra. Međutim, majstor transfera Mamić traži 15. Videćemo ko će dobiti ovu bitku transfer titana evropskog fudbala.

Mamić je Dinamu poslednjih godina doneo na desetine miliona evra prodajom Marka Pjace (Juventus – 23 miliona evra), Luke Modrića (Totenhem – 21), Eduarda da Silve (Arsenal – 13,5), Marka Roga (Napoli – 13), Vedrana Ćorluke (M. Siti – 13), Matea Kovačića (Inter – 11)...

S druge strane, Monći je napravio od Sevilje evropskog giganta, za 17 godina u klubu iz Andaluzije, u koji je stigao kao 32-godišnjak posle ispadanja iz Primere, osvojio je 11 trofeja (među kojima pet Liga Evrope) i zaradio 200 miliona evra na transferima.

Njegova armija skauta koja broji više od 700 ljudi širom sveta je otkrila i za minimalne pare dovela u Sevilju Danija Alvesa, Hulija Baptistu, Sejdua Keitu, Adrijana, Ivana Rakitića, a onda ih za višestruko više iznose prodavala najvećim klubovima kao i Seviljinu decu Serhija Ramosa, Hesusa Navasa, Hosea Antonija Rejesa, Dijega Kapela...

Monći Ćorića vidi igrača sličnog drugim balkanskim "supervezistima" Luki Modriću, Miralemu Pjaniću i Ivanu Rakitiću, pratio ga je još kao direktor Sevilje, pa mu ne smeta što je ove sezone odigrao manjeod 500 minuta i postigao tek tri gola uz dve asistencije.

Ne smeta mu ni Ćorićeva nezainteresovanost u defanzivi, nezgodan karakter, bahato ponašanje na terenu, zbog čega se svađao sa skoro svakim trenerom s kojim je sarađivao u karijeri.

Monći je svestan da Ćorića pažljivo prate mnogo veće "ribe" u fudbalskom moru poput Bajerna, Juventusa, Liverpula i Mančester Sitija, koji ipak žele da dovode kompletne igrače, a on bi upravo to mogao da napravi od Ćorića i opet na njemu "debelo" profitira.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar