ЕК: Партизан игра за част!

Кошаркаши Партизана дочекују од 20 часова француски Лимож, у деветом колу Еврокупа.  Партизанов европски опроштај од Пионира! Чанак не може да рачуна на четворицу.

Кошарка 19.12.2017 | 16:45
ЕК: Партизан игра за част!
Црно-бели су у претходној утакмици изгубили све шансе за другу фазу такмичења јер имају само једну победу у групи.

Меч са Лиможом ће бити деби новог тренера Ненада Чанка у Европи.

"Без обзира сто смо изгубили шансе за пласман даље у Еврокупу, Партизан у Пиониру има обавезу да у свакој утакмици иде на победу. Покушаћемо да исправимо ствари које су биле лоше против МЗТ-а, пре свега да смањимо празан ход и да што дуже држимо интервале игре у којима је присутан задовољавајући интензитет у оба правца. Утакмица је на дан велике славе, али се надам да ће навијачи доћи да нас подрже", истакао је Чанак.

Дошло је време да се кошаркаши Партизана опросте од Еврокупа у хали Пионир за ову сезону. У београдски храм кошарке у уторак у деветом колу стиже француски Лимож који је осигурао четврту позицију и пласман у Топ 16 фазу овог такмичења.

Партизан је још раније остао без шанси да се нађе у том друштву тако да утакмица у резултатском смислу нема превелики значај за црно-беле који су закуцани за дно табеле. То, ипак, не значи да Партизан у меч може да уђе без икаквог императива или циља.

Прошлог викенда црно-бели су прекинули низ од шест пораза у свим такмичењима и савладали МЗТ у Јадранској лиги, а на клупи је дебитовао Ненад Чанак уместо смењеногМирослава Муте Николића. Партизан у тој утакмици није био комплетан, то неће бити случај ни у дуелу са Лиможом.

Извесно је да Марко Чакаревић неће играти, Обрад Томић је због повреде рамена на боловању, ван строја је и Страхиња Гавриловић, а под знаком питања је и Вања Маринковић.

Лимож у Београд долази са серијом од шест победа у свим такмичењима, од тога су две биле у Еврокупу, против Билбаа и Албе. У првом овосезонском одмеравању снага Партизана и Лиможа, француски клуб је на свом терену славио са 92:83, а црно-бели су тада тек у последњих пет минута положили оружје.

Верујемо да би Партизан, с обзиром на то да ни Французи немају такмичарских мотива, могао да обрадује навијаче другом европском победом у сезони.

Еврокуп, 9. коло:
20:00 Партизан – Лимож

Среда:
18:00 Ритас – АЛБА
20:30 Билбао – Локомотива

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар