EK: Partizan igra za čast!

Košarkaši Partizana dočekuju od 20 časova francuski Limož, u devetom kolu Evrokupa.  Partizanov evropski oproštaj od Pionira! Čanak ne može da računa na četvoricu.

Košarka 19.12.2017 | 16:45
EK: Partizan igra za čast!
Crno-beli su u prethodnoj utakmici izgubili sve šanse za drugu fazu takmičenja jer imaju samo jednu pobedu u grupi.

Meč sa Limožom će biti debi novog trenera Nenada Čanka u Evropi.

"Bez obzira sto smo izgubili šanse za plasman dalje u Evrokupu, Partizan u Pioniru ima obavezu da u svakoj utakmici ide na pobedu. Pokušaćemo da ispravimo stvari koje su bile loše protiv MZT-a, pre svega da smanjimo prazan hod i da što duže držimo intervale igre u kojima je prisutan zadovoljavajući intenzitet u oba pravca. Utakmica je na dan velike slave, ali se nadam da će navijači doći da nas podrže", istakao je Čanak.

Došlo je vreme da se košarkaši Partizana oproste od Evrokupa u hali Pionir za ovu sezonu. U beogradski hram košarke u utorak u devetom kolu stiže francuski Limož koji je osigurao četvrtu poziciju i plasman u Top 16 fazu ovog takmičenja.

Partizan je još ranije ostao bez šansi da se nađe u tom društvu tako da utakmica u rezultatskom smislu nema preveliki značaj za crno-bele koji su zakucani za dno tabele. To, ipak, ne znači da Partizan u meč može da uđe bez ikakvog imperativa ili cilja.

Prošlog vikenda crno-beli su prekinuli niz od šest poraza u svim takmičenjima i savladali MZT u Jadranskoj ligi, a na klupi je debitovao Nenad Čanak umesto smenjenogMiroslava Mute Nikolića. Partizan u toj utakmici nije bio kompletan, to neće biti slučaj ni u duelu sa Limožom.

Izvesno je da Marko Čakarević neće igrati, Obrad Tomić je zbog povrede ramena na bolovanju, van stroja je i Strahinja Gavrilović, a pod znakom pitanja je i Vanja Marinković.

Limož u Beograd dolazi sa serijom od šest pobeda u svim takmičenjima, od toga su dve bile u Evrokupu, protiv Bilbaa i Albe. U prvom ovosezonskom odmeravanju snaga Partizana i Limoža, francuski klub je na svom terenu slavio sa 92:83, a crno-beli su tada tek u poslednjih pet minuta položili oružje.

Verujemo da bi Partizan, s obzirom na to da ni Francuzi nemaju takmičarskih motiva, mogao da obraduje navijače drugom evropskom pobedom u sezoni.

Evrokup, 9. kolo:
20:00 Partizan – Limož

Sreda:
18:00 Ritas – ALBA
20:30 Bilbao – Lokomotiva

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar