"Балкан поново почео да гори"

Након разговора са генералним секретаром УН, словачки премијер Роберт Фицо изјавио да је важно неким државама на Балкану понудити европску перспективу.

Свијет 19.12.2017 | 15:13
"Балкан поново почео да гори"
Рекавши да је Балкан "поново почео да гори", Фицо је изјавио да сматра да је европска перспектива неопходна, јер ће у противном, како каже, нервоза у региону почети да расте.

Словачка ТАСР преноси да је Фицо казао да је са Антониом Гутерешом разговарао и о словачком пројекту чији је циљ да ограничи прилив миграната, који је урађен у сарадњи са неким другим земљама.

"Морамо да наставимо са пројектима ван ЕУ и помјеримо питање миграција у ове треће земље. Словачка је спремна да подржи и одговорне пројекте унутар УН", рекао је Фицо.

Поменуо је и да је веома важно да Уједињене нације буду јаке, јер, како је приметио, ЕУ није довољно јака да се ангажује више по неким питањима.

"ЕУ у суштини није присутна у Украјини. А немамо утицај ни на ситуацији у Сирији", рекао је Фицо истичући важност јаких међународних организација у сличним конфликтима, попут УН.

Извор: Тањуг

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Xx

19.12.2017 16:02

Дабогда му у куци горило

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није ни престао

19.12.2017 18:42

Није ни престао да гори.Скупина полудјелих племена.

Name

СРБ

20.12.2017 09:21

Од свих шовинизама, најгори је аутошовинизам. Само тако се може објаснити реченица "Скупина полудјелих племена." Такви људи вјерују да је запад добар а "скупина племена" луда, лијена, прљава, необразована, заостала, примитивна... Међутим, када неко са запада каже (боље речено, извали) реченицу "ЕУ у суштини није присутна у Украјини. А немамо утицај ни на ситуацији у Сирији" онда аутошовинисти ћуте, иако је у питању лаж неописивих размјера. Јер је ЕУ саучесник у обарању легално изабраног предсједника Украјине и постављању (дословно) нациста на власт. У Сирији су покушали да ураде исто што су већ урадили и Украјини, али им је план осујетила Русија.

Name

Снсд

19.12.2017 16:30

Јос нам само ви хвали те

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

20.12.2017 00:46

Шта је писац хтио рећи?

Name

Змај

19.12.2017 18:19

Хоце ли ико паметан поцети да гаси Балкан,палите га откако знам за себе усљива багро.

ОДГОВОРИТЕ