"Balkan ponovo počeo da gori"

Nakon razgovora sa generalnim sekretarom UN, slovački premijer Robert Fico izjavio da je važno nekim državama na Balkanu ponuditi evropsku perspektivu.

Svijet 19.12.2017 | 15:13
"Balkan ponovo počeo da gori"
Rekavši da je Balkan "ponovo počeo da gori", Fico je izjavio da smatra da je evropska perspektiva neophodna, jer će u protivnom, kako kaže, nervoza u regionu početi da raste.

Slovačka TASR prenosi da je Fico kazao da je sa Antoniom Guterešom razgovarao i o slovačkom projektu čiji je cilj da ograniči priliv migranata, koji je urađen u saradnji sa nekim drugim zemljama.

"Moramo da nastavimo sa projektima van EU i pomjerimo pitanje migracija u ove treće zemlje. Slovačka je spremna da podrži i odgovorne projekte unutar UN", rekao je Fico.

Pomenuo je i da je veoma važno da Ujedinjene nacije budu jake, jer, kako je primetio, EU nije dovoljno jaka da se angažuje više po nekim pitanjima.

"EU u suštini nije prisutna u Ukrajini. A nemamo uticaj ni na situaciji u Siriji", rekao je Fico ističući važnost jakih međunarodnih organizacija u sličnim konfliktima, poput UN.

Izvor: Tanjug

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Xx

19.12.2017 16:02

Dabogda mu u kuci gorilo

ODGOVORITE
Name

Nije ni prestao

19.12.2017 18:42

Nije ni prestao da gori.Skupina poludjelih plemena.

Name

СРБ

20.12.2017 09:21

Од свих шовинизама, најгори је аутошовинизам. Само тако се може објаснити реченица "Skupina poludjelih plemena." Такви људи вјерују да је запад добар а "skupina plemena" луда, лијена, прљава, необразована, заостала, примитивна... Међутим, када неко са запада каже (боље речено, извали) реченицу "EU u suštini nije prisutna u Ukrajini. A nemamo uticaj ni na situaciji u Siriji" онда аутошовинисти ћуте, иако је у питању лаж неописивих размјера. Јер је ЕУ саучесник у обарању легално изабраног предсједника Украјине и постављању (дословно) нациста на власт. У Сирији су покушали да ураде исто што су већ урадили и Украјини, али им је план осујетила Русија.

Name

Snsd

19.12.2017 16:30

Jos nam samo vi hvali te

ODGOVORITE
Name

Sale

20.12.2017 00:46

Шта је писац хтио рећи?

Name

Zmaj

19.12.2017 18:19

Hoce li iko pametan poceti da gasi Balkan,palite ga otkako znam za sebe usljiva bagro.

ODGOVORITE