Гетлинови сарадници "диловали" допинг?!

Тренер и агент светског шампиона у спринту на 100 метара Џастина Гетлина, Денис Мичел и Роберт Вагнер, налазе се под истрагом због умешаности у допинг.

Остали спортови 20.12.2017 | 21:30
Гетлинови сарадници "диловали" допинг?!
Како преноси британски Дејли Телеграф (Даилy Телеграпх), Гетлинов агент Вагнер је наводно понудио да илегално набави стимулативна средства новинарима на тајном задатку.

Осим тога, Гетлинов тренер Мичел је рекао новинарима да су спортисти способни да се извуку са допингом јер супстанце које користе не могу бити откривене на тестовима.

Обојица су демантовала ове оптужбе, а огласио се и Гетлин истакавши да је отпустио Мичела чим је сазнао за то.

"Не користим нити сам икад користио стимулативна средства. Шокиран сам и изненађен сазнањем да је мој тренер можда имао било какве везе са тим случајем. Нећу дозволити да други лажу тако о мени", огласио се Гетлин на Инстаграму.

Телеграфови новинари су се представили као заступници филмске компаније која снима спортски филм и тражи тренера који ће њихову звезду тренирати да изгледа као прави спортиста.

Истрагу у вези са овим случајем су покренули Атлетска јединица за интегритет (АИУ) основана од стране Светске атлетске асоцијације (ИААФ), као и Америчка антидопинг агенција (УСАДА).

Гетлин је током каријере два пута био суспендован због допинга, а у августу је у освојио златну медаљу у спринту на 100 метара на Светском првенству у Лондону, победивши Јусеина Болта у његовој последњој трци у каријери.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар