Српски плац́еници у Украјини?

Српски плац́еници у области Доњецк намеравају да убијају украјинске војнике на линији разграничења и да подстакну провокације цивилног становништва.

Свијет 19.12.2017 | 13:24
Српски плац́еници у Украјини?
То је саопштио Штаб украјинске антитерористичке организације, а пренели су као главну вест многи украјински електронски медији.

Група плац́еника из Србије дошла је на подручје Доњецка, показују обавештајни подаци, навео је украјински Штаб АТО на Фејсбуку.

"У Доњецк је дошла група српских снајпериста плац́еника. Њихов вођа је Дејан Берић, који има надимак Деки. Он је у више наврата долазио у Донбас како би се за новац борио на страни Русије и окупационих снага против оружаних снага Украјине", наводи се у саопштењу. 

Додаје се да српски плаћеници намеравају да “убијају украјинске војнике" на граничној линији и да изазову провокације мирног становништва. 

"Ове битанге су издајници савести и људских вредности. Они су пристали да за десетак московских сребрењака пролију крв патриота и заштитника украјинске земље. Ако их сусретну припадници Оружаних снага Украјине треба те уљезе да пошаљу одакле су дошли на рачун њиховог министарства одбране”, закључује Штаб украјинске АТО. 

Подсетимо, медији су раније писали да је Берић "најпознатији српски борац у Донбасу", а у августу је објављено да је он "рањен на фронту".

Односи Србије и Украјине недавно су заоштрени на дипломатском нивоу након изјаве украјинског амбасадора Олександра Александровича да руски председник Владимир Путин не мари за Србију и “да Русија обучава најамнике да убијају Украјинце и да је користила српске екстрмисте да изведу државни удар у Црној Гори“.

Одмах је реаговало Министарство спољних послова Србије које је позвало Александровича да ради у оквирима Бечке конвенције и да ће у супротном против њега бити предузети кораци “уобичајени у оваквим случајевима“.

Министар спољних послава Србије Ивица Дачић тада је изјавио да Украјина зна да Србија процесуира стране борце и да поштује интегритет Украјине.

Украјински амбасадор рекао је да после консултација у Кијеву, на које је позван после изјаве о негативном утицају Русије на Србију, да није променио став.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић тренутно борави у посети Русији, где ће разговарати и са руским председником Владимиром Путином.

(б92)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Вук

19.12.2017 14:48

зар то нису терористи попут оних сто ратују за ИСИС ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕДЗЕЉКО ПРСТОЈЕВИЦ

19.12.2017 20:45

Заборавили сте брацо срби кад су православна браца из Украјине долазила на сарајевско ратисте, на Грбавици били под командом војводе Алексица, борили се у српским редовима, а сад ви идете да пуцате на њих, отидзите на гробље Миљевици па видите колико их је страдало у рату, вецинавсу украјинци и пар руса. Јадан је цовјек који образ продаје за саку долара

Name

Ре незељко

19.12.2017 22:17

Појма ти немас КО је долазио па бас ти су долазили из сада ослободјени области у украјини öд украјински фасиста.

Name

Wалтет .

19.12.2017 15:49

@ Ма тосу региларне јединице Војске Србије .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

19.12.2017 15:58

Радо Србин иде у војнике . Нек је униформа па макар и она портирска :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Агресија

19.12.2017 16:05

Када је морал војске тотално низак онда им морас прицати бајке.У задњем рату код нас све стране су користиле овај фазон.Није лако ратовати са комсијом,пријатељом,познаником, али када има,, убацених плаценика,, ,е то је онда друга прица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дени

19.12.2017 20:00

Нек они иду јеб,,, њих Украинци,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

19.12.2017 20:09

Види ти терориста

ОДГОВОРИТЕ