Srpski plaćenici u Ukrajini?

Srpski plaćenici u oblasti Donjeck nameravaju da ubijaju ukrajinske vojnike na liniji razgraničenja i da podstaknu provokacije civilnog stanovništva.

Svijet 19.12.2017 | 13:24
Srpski plaćenici u Ukrajini?
To je saopštio Štab ukrajinske antiterorističke organizacije, a preneli su kao glavnu vest mnogi ukrajinski elektronski mediji.

Grupa plaćenika iz Srbije došla je na područje Donjecka, pokazuju obaveštajni podaci, naveo je ukrajinski Štab ATO na Fejsbuku.

"U Donjeck je došla grupa srpskih snajperista plaćenika. Njihov vođa je Dejan Berić, koji ima nadimak Deki. On je u više navrata dolazio u Donbas kako bi se za novac borio na strani Rusije i okupacionih snaga protiv oružanih snaga Ukrajine", navodi se u saopštenju. 

Dodaje se da srpski plaćenici nameravaju da “ubijaju ukrajinske vojnike" na graničnoj liniji i da izazovu provokacije mirnog stanovništva. 

"Ove bitange su izdajnici savesti i ljudskih vrednosti. Oni su pristali da za desetak moskovskih srebrenjaka proliju krv patriota i zaštitnika ukrajinske zemlje. Ako ih susretnu pripadnici Oružanih snaga Ukrajine treba te uljeze da pošalju odakle su došli na račun njihovog ministarstva odbrane”, zaključuje Štab ukrajinske ATO. 

Podsetimo, mediji su ranije pisali da je Berić "najpoznatiji srpski borac u Donbasu", a u avgustu je objavljeno da je on "ranjen na frontu".

Odnosi Srbije i Ukrajine nedavno su zaoštreni na diplomatskom nivou nakon izjave ukrajinskog ambasadora Oleksandra Aleksandroviča da ruski predsednik Vladimir Putin ne mari za Srbiju i “da Rusija obučava najamnike da ubijaju Ukrajince i da je koristila srpske ekstrmiste da izvedu državni udar u Crnoj Gori“.

Odmah je reagovalo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije koje je pozvalo Aleksandroviča da radi u okvirima Bečke konvencije i da će u suprotnom protiv njega biti preduzeti koraci “uobičajeni u ovakvim slučajevima“.

Ministar spoljnih poslava Srbije Ivica Dačić tada je izjavio da Ukrajina zna da Srbija procesuira strane borce i da poštuje integritet Ukrajine.

Ukrajinski ambasador rekao je da posle konsultacija u Kijevu, na koje je pozvan posle izjave o negativnom uticaju Rusije na Srbiju, da nije promenio stav.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić trenutno boravi u poseti Rusiji, gde će razgovarati i sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

(b92)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Vuk

19.12.2017 14:48

zar to nisu teroristi poput onih sto ratuju za ISIS ??

ODGOVORITE
Name

NEDZELJKO PRSTOJEVIC

19.12.2017 20:45

Zaboravili ste braco srbi kad su pravoslavna braca iz Ukrajine dolazila na sarajevsko ratiste, na Grbavici bili pod komandom vojvode Aleksica, borili se u srpskim redovima, a sad vi idete da pucate na njih, otidzite na groblje Miljevici pa vidite koliko ih je stradalo u ratu, vecinavsu ukrajinci i par rusa. Jadan je covjek koji obraz prodaje za saku dolara

Name

Re nezeljko

19.12.2017 22:17

Pojma ti nemas KO je dolazio pa bas ti su dolazili iz sada oslobodjeni oblasti u ukrajini öd ukrajinski fasista.

Name

Waltet .

19.12.2017 15:49

@ Ma tosu regilarne jedinice Vojske Srbije .

ODGOVORITE
Name

Haha

19.12.2017 15:58

Rado Srbin ide u vojnike . Nek je uniforma pa makar i ona portirska :)

ODGOVORITE
Name

Agresija

19.12.2017 16:05

Kada je moral vojske totalno nizak onda im moras pricati bajke.U zadnjem ratu kod nas sve strane su koristile ovaj fazon.Nije lako ratovati sa komsijom,prijateljom,poznanikom, ali kada ima,, ubacenih placenika,, ,e to je onda druga prica.

ODGOVORITE
Name

Deni

19.12.2017 20:00

Nek oni idu jeb,,, njih Ukrainci,

ODGOVORITE
Name

Roki

19.12.2017 20:09

Vidi ti terorista

ODGOVORITE