Видео: Јокић близу дабл-дабла, Теодосић разигравао!

Никола Јокић био је близу дабл-дабл учинка у поразу Нагетса од Тандера 95:94, док је Милош Теодосић био на свом просеку у поразу Клиперса од Спарса 109:91. Тео изгубио дуел са Тонијем, Јокић свестан грешака! Бурна НБА ноћ је за нама. Теодосић и Јокић су играли, Бјелица није, а било је драматично и на још неколико паркета. Дурент "покварио" Кобијево вече, Богдановић трагичар! Емотивно вече у Стејплс центру током опроштаја Кобија Брајанта "покварио" је Кевин Дурент.

Кошарка 19.12.2017 | 09:45
Видео: Јокић близу дабл-дабла, Теодосић разигравао!
Јокић је као резервиста добио 25 минута и за то време постигао 13 поена (5/9 из игре), уз девет скокова, те имао по две асистенције и украдене лопте.

Теодосић је за 28 минута као стартер постигао осам поена (3/7) уз пет асистенција, две украдене лопте и један скок.

Нагетси су замало славили у Оклахома Ситију, али је Расел Вестбрук показао зашто је МВП, погодивши 2,3 секунде пре краја слободно бацање за тријумф Тандера. 

Вестбрук је 16 од својих 38 поена, што му је рекорд сезоне, постигао у последњем кварталу, погодивши 16 од 28 шутева, а имао је још девет скокова уз шест асистенција. 

Тандер је имао још само једног играча са двоцифреним учинком, Алекс Абринес је постигао 11 поена, док Денверу није помогло што су то била петорица. 

Најефикаснији је био Гери Херис са 17 уз шест асистенција, 15 је додао Треј Лајлес, док је 14 убацио Тори Крег, а десет додао Џамал Мареј.

Никола Јокић почео је утакмицу у Оклахоми са клупе и за 25 минута на паркету ривала за плеј-оф позиције убацио 13 порена, уз девет скокова, две асистенције и две украдене лопте. "Џокер" је шутирао одлично за два поена (5/7), лоше за три (0/2), а заједно са високим саиграчима није успео да искористи изостанак Стивена Адамса.

Како су Денвер Нагетси изгубили утакмицу у којој Адамс није играо, а као да нису ни Кармело Ентони (4 поена, 2/6 из игре) и Пол Џорџ (8 поена, 3/13 из игре), то је питање за тренера Мајкла Малоуна.

Да, погађате, владајући МВП Расел Вестбрук јесте лудовао и постигао 38 поена уз шут 16/28 (57%), али с обзиром да су сви остали Тандери убацили 15 шутева из 53 покушаја (28%) пораз Денвера од 95:94 може се сматрати озбиљним киксом.

Нагетси су пали на скор 5-12 на страни иако су искористили ретке тренутке током којих је Вестбрук био на клупи и повели 70:76, али када се "Рас" вратио - ривал је остао без одговора.

Вестбрук је на 1,7 секунду пре краја извукао фаул спорих бекова Денвера, убацио прво слободно бацање за 95:94, промашио друго, а када је Малоун нацртао специјал за победу у Оклахоми - Гари Херис се подигао на тројку ван баланса и промашио.

"Није нам био потребан тај последњи шут да бисмо победили, требало је то раније да урадимо", био је објективан Јокић.

"Мислим да је могло све да буде решено на три минута пре краја, када смо имали предност. Само је требало да погурамо још мало... није то ничија посебна грешка, мислим да смо сви скупа пропустили лепу прилику", додао је.



Ламаркус Олдриџ је предводио Спарсе до лагане победе над десеткованим Клиперсима са 19 поена и осам скокова. Меч је ипак обележио дебитантски наступ Каваја Ленарда на домаћем паркету ове сезоне.

"Канџа" је постигао седам поена уз четири скока за 16 минута на паркету. Олдриџа су пратили Тони Паркер са 16 уз седам асистенција, Ману Ђинобили са 13, Руди Хеј са 12 и Пети Милс са 11 поена.

Код Клиперса, који су у Тексасу гостовали без петорице играча, најбољи у тиму је био Диандре Џордан са 13 поена и 14 скокова, а исти кошгетерски учинак имао је и Џамил Вилсон.

Двоцифрени су били још Остин Риверс са 12, Монтрезл Харел са 11 и Вили Рид са десет уз шест скокова.

У Тексасу, Лос Анђелес Клиперси наставили су свој пут по трњу без петорице повређених играча - рачунајући и двојицу најбољих стрелаца тима, Блејка Грифина и Луа Вилијамса - што је био хендикеп који Грег Попович није умео да не искористи.

Сан Антонио Спарси лако су надиграли Клиперсе у утакмици очајних процената шута, у којој је извођење пенала направило кључну разлику – 109:91.

Домаћа публика први пут је ове сезоне видела најбољег играча тима, Кавија Ленарда, којег је Попович користио током само 16 минута у првом полувремену, па је сјани универзалац прекинуо низ од 110. утакмица са двоцифреним бројем поена - постигао је седам.

"Није се повредио, дакле све је ОК", рекао је Попович.

Наш Милош Теодосић одиграо је 28 минута у улози стартера, шутирао 3/7 из игре, имао скок, пет асистенција, две украдене и три изгубљене лопте, као и осам поена. С њим у игри Клиперси су били поен у плусу у односу на тим у којем је Тони Паркер убацио 16 поена шутирајући 6/7 за два и 1/1 за три, уз седам асистенција.

Ламаркус Олдриџ доминирао је против ослабљене унутрашње линије Клиперса са 19 поена, Ману Ђинобили промашио је свих пет тројки, али ипак стигао до 13 поена, док је Андре Џордан наставио да уплаћује по 100 долара у хуманитарне сврхе за сваки сакупљен скок ове сезоне тако да је тренутно на 43.000 долара одвојених за оне којима је то потребно.

Поред Грифина и Вилијамса, као и Патрика Беверлија који неће играти до краја сезоне, тренер Клиперса Док Риверс није могао да рачуна ни на Данила Галинарија, ни на Веслија Џонсона. а у наредној утакмици у "Стејплс центар" стижу им Финикс Санси које су поразили 42 разлике 20. октобра.



Дурент "покварио" Кобијево вече, Богдановић трагичар! Емотивно вече у Стејплс центру током опроштаја Кобија Брајанта "покварио" је Кевин Дурент.

Дурантула је седам секунди пре краја продужетка погодио скок шут за победу Вориорса 116:114.

Он је меч завршио са 36 поена (10/29) уз 11 скокова и осам асистенција, Клеј Томпсон је додао 17 поена уз десет ухваћених лоти, а дабл-дабл је забележио и Омри Каспи са 14 поена и такође десет скокова.

Кобијева свечаност је посебно инсприсала Кајла Кузму који је предводио Лејкерсе са 25 поена (10/16) и шест скокова, а 19 је постигао Брендон Инграм уз шест ухваћених лопти и пет скокова. 

Лонзо Бол, од кога се очекује да буде зачетник ере бар приближно успешне Брајантовој, постигао је 16 поена уз по шест скокова и проигравања.

Пред очима једног од највећих кошаркаша свих времена, самим тим и славних Лос Анђелес Лејкерса, Кобија Брајанта, млада нада ове франшизе Лонзо Бол покушао је да одговори Кевину Дуренту за кош у лице у последњем минуту продужетка.

Залетео се на обруч и добио рампу од ветерана Дејвида Веста чиме је окончана утакмица ноћи у НБА лиги, не само због тога што је почела свечано - подизањем "Мамбиних" бројева "8" и "24" под сводове "Стејплса", већ и због тога што је млади тим тренера Лука Волтона до краја "натегао" могућности драстично ослабљених шампиона.

У тренутку када није могао да рачуна на Стефена Карија и Драјмонда Грина, а од Клеја Томпсона добио 17 поена уз шут 2/11 за два и 4/13 за три, "Кеј-Ди" је подсетио лигу због чега је прошлог јуна заслужио титулу МВП финалне серије.

Последњи, 36. поен на мечу постигао је инсистирајући на изолацији у којој је остао 1 на 1 са Болом, а са каквом лакоћом је решио овај за многе нерешив проблем можете погледати у видео извештају из Ел-Еја - 114:116, 102:102.

Дурент је шутирао 10/29 из игре, имао 11 скокова, осам асистенција и три блокаде и једини је из стартне петорке Волтоновог ментора, Стива Кера, имао позитиван +/- однос.

Да није било Андреа Игодале, човека који је постигао девет поена уз осам скокова и четири асистенције, али и за чије је време на паркету Голден Стејт направио 19 поена у плусу, сада бисмо писали о свечарској атмосфери у дворани од првог до последњег минута.

Овако, позитивне емоције заслужио је Брајант, а публика је на крају остала кратка за "скалп" шампиона који се итекако намучио да заустави Кајла Кузму (25 поена, 10/16 из игре, 6 скокова, 3 асистенције), Брендона Инграма (19 поена), Бола (16 поена, 6 скокова, 6 асистенција) и Џулијуса Рендла (15 поена).

Нешто пре тога, највећи ривали Вориорса за прво место пред плеј-оф, Хјустон Рокетси, забележили су 14. узастопну победу савладавши Јуту Џез резултатом 120:99, уз 24 поена и 20 скокова Клинта Капеле.

Џејмс Харден имао је лоше шутерско вече и убацио 6/17 из игре за 26 поена захваљујући перфектном извођењу пенала (10/10), али тријумф "ракета" ниједне секунде није долазио у питање јер су расположени били и Крис Пол са 18 поена, девет скокова и десет асистенција и нарочито Ерик Гордон који је спустио седам тројки из 12 покушаја у обруч "џезера" за 33 поена са клупе.



Пејсерси су имали победу над Селтиксима у својим рукама, а онда је све упропастио аматерским додавањем Бојан Богдановић.

Хрватски репрезентативац је девет секунд пре краја само требало да задржи лопту и добије фаул, али се одлучио да висок пас до Виктора Оладипа.

Пресекао га је Тери Розијер који је експресно истрчао контру и 1,5 секунди пре краја закуцао за тријумф Селтикса 112:111 у Индијанаполису.

Селтиксе је са 30 поена предводио Кајри Ирвинг, 15 је убацио Маркус Смарт, 15 Џејсон Тејтум, док је Ал Хорфорд био на корак од трипл дабла – 14 поена, 10 скокова, 9 асистенција.

Оладипо је блистао у дресу Пејсерса са 38 поена, Домантас Сабонис је додао 18 уз седам скокова, а Богдановић убацио десет.



Булси су надиграли Сиксерсе 117:115 за шесту узастопну победу. Доминирали су Никола Миротић са 22 поена и 13 скокова, Крис Дан са такође 22, те Џастин Холидеј са 20 поена.

С друге стране, код Сиксерса је блистао Дарио Шарић са 27 поена и осам скокова, док је Бен Симонс био близу трипл-дабла са 19 поена, 11 скокова и 9 асистенција.

Џејмс Харден је постигао 26 поена уз по шест скокова и асистенција, али је он остао у сенци саиграча у победи Рокитса над Џезом 120:99.

Ерик Гордон је предводио Тексашане са 33 поена, док је у рекету доминирао Клинт Капела са 24 поена уз 20 ухваћених лопти. Одличан је био и Крис Пол са 18 поена, десет асистенција и девет скокова.



Тимбервулвси су савладали Блејзерсе 108:107, а блистао је Џими Батлер са 37 поена, укључујући и слободна бацања за коначно вођство 2,5 секунди пре краја.

Пратио га је Џамал Крофорд са 23 поена, док је Карл-Ентони Таунс убацио 16. Немања Бјелица је и даље повређен.

Блејзерсе су предводили Јусуф Нуркић и Си Џеј Макалум са по 20 поена, док је Демијен Лилард убацио 17 уз 13 асисенција и осам скокова.

У ноћи између понедељка и уторка 13. пут у низу, након што је 20. новембра повредио леви скочни зглоб, није играо Немања Бјелица, али је могао да ужива у представи коју су у Минеаполису приредили његови Минесота Тимбервулвси и гости, Портланд Трејблејзерси.

Једна од неколико драматичних утакмица завршена је серијом Џимија Батлера и Џамала Крафорда од 21 поена у низу, којом су "вукови" надокнадили десет поена заостатка колико си имали на 7:30 до краја.

Батлеровим пеналима на 2,5 секунди пре истека времена у "Таргет центру", Минесота је пронашла пут до победе над тимом Дамијана Лиларда (17 поена, 2/7 за три, 8 скокова, 13 асистенција) и Си-Џеја Мекалума (20 поена, 2/6 за три, 2 скока, 4 ас) – 108:107.

Батлер је убацио 37 поена шутирајући 12/21 из игре, а како је изостала подршка Ендрјуа Вигинса (4/14 из игре) и Карла-Ентонија Таунса (5/15 из игре), тренер екипе Том Тибодо пронашао је на клупи ветерана, Крафорда, који је 16 од 23 поена испоручио у четвртој четвртини шутирајући 10/16 из игре.

НБА, резултати:

Хорнетс – Никс 109:91
Пејсерс – Селтикс 111:112
Хокс – Хит 110:104
Булс – 76ерс 117:115
Рокитс – Џез 120:99
Тимбервулвс – Блејзерс 108:107
Тандер – Нагетс 95:94
Меверикс – Санс 91:97
Спарс – Клиперс 109:91
Лејкерс – Вориорс 114:116 пп

Исток: Бостон 26-7, Кливленд 23-8, Торонто 20-8, Детроит 17-13, Индијана 17-14, Милвоки 15-13, Вашингтон 16-14, Њујорк 16-14, Мајами 15-15, Филаделфија 14-15, Бруклин 11-18, Шарлот 11-29, Орландо 11-20, Чикаго 9-20, Атланта 7-23.

Запад: 25-4, Голден Стејт 24-6, Сан Антонио 21-10, Минесота 18-13, Портланд 16-14, Денвер 16-14, Њу Орлеанс 15-15, Оклахома 15-15, Јута 14-17, Л. А. Клиперс 11-18, Л. А. Лејкерс 10-18, Финикс 11-21, Сакраменто 9-20, Мемфис 9-21, Далас 9-23.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар