Video: Jokić blizu dabl-dabla, Teodosić razigravao!

Nikola Jokić bio je blizu dabl-dabl učinka u porazu Nagetsa od Tandera 95:94, dok je Miloš Teodosić bio na svom proseku u porazu Klipersa od Sparsa 109:91. Teo izgubio duel sa Tonijem, Jokić svestan grešaka! Burna NBA noć je za nama. Teodosić i Jokić su igrali, Bjelica nije, a bilo je dramatično i na još nekoliko parketa. Durent "pokvario" Kobijevo veče, Bogdanović tragičar! Emotivno veče u Stejpls centru tokom oproštaja Kobija Brajanta "pokvario" je Kevin Durent.

Košarka 19.12.2017 | 09:45
Video: Jokić blizu dabl-dabla, Teodosić razigravao!
Jokić je kao rezervista dobio 25 minuta i za to vreme postigao 13 poena (5/9 iz igre), uz devet skokova, te imao po dve asistencije i ukradene lopte.

Teodosić je za 28 minuta kao starter postigao osam poena (3/7) uz pet asistencija, dve ukradene lopte i jedan skok.

Nagetsi su zamalo slavili u Oklahoma Sitiju, ali je Rasel Vestbruk pokazao zašto je MVP, pogodivši 2,3 sekunde pre kraja slobodno bacanje za trijumf Tandera. 

Vestbruk je 16 od svojih 38 poena, što mu je rekord sezone, postigao u poslednjem kvartalu, pogodivši 16 od 28 šuteva, a imao je još devet skokova uz šest asistencija. 

Tander je imao još samo jednog igrača sa dvocifrenim učinkom, Aleks Abrines je postigao 11 poena, dok Denveru nije pomoglo što su to bila petorica. 

Najefikasniji je bio Geri Heris sa 17 uz šest asistencija, 15 je dodao Trej Lajles, dok je 14 ubacio Tori Kreg, a deset dodao Džamal Marej.

Nikola Jokić počeo je utakmicu u Oklahomi sa klupe i za 25 minuta na parketu rivala za plej-of pozicije ubacio 13 porena, uz devet skokova, dve asistencije i dve ukradene lopte. "Džoker" je šutirao odlično za dva poena (5/7), loše za tri (0/2), a zajedno sa visokim saigračima nije uspeo da iskoristi izostanak Stivena Adamsa.

Kako su Denver Nagetsi izgubili utakmicu u kojoj Adams nije igrao, a kao da nisu ni Karmelo Entoni (4 poena, 2/6 iz igre) i Pol Džordž (8 poena, 3/13 iz igre), to je pitanje za trenera Majkla Malouna.

Da, pogađate, vladajući MVP Rasel Vestbruk jeste ludovao i postigao 38 poena uz šut 16/28 (57%), ali s obzirom da su svi ostali Tanderi ubacili 15 šuteva iz 53 pokušaja (28%) poraz Denvera od 95:94 može se smatrati ozbiljnim kiksom.

Nagetsi su pali na skor 5-12 na strani iako su iskoristili retke trenutke tokom kojih je Vestbruk bio na klupi i poveli 70:76, ali kada se "Ras" vratio - rival je ostao bez odgovora.

Vestbruk je na 1,7 sekundu pre kraja izvukao faul sporih bekova Denvera, ubacio prvo slobodno bacanje za 95:94, promašio drugo, a kada je Maloun nacrtao specijal za pobedu u Oklahomi - Gari Heris se podigao na trojku van balansa i promašio.

"Nije nam bio potreban taj poslednji šut da bismo pobedili, trebalo je to ranije da uradimo", bio je objektivan Jokić.

"Mislim da je moglo sve da bude rešeno na tri minuta pre kraja, kada smo imali prednost. Samo je trebalo da poguramo još malo... nije to ničija posebna greška, mislim da smo svi skupa propustili lepu priliku", dodao je.



Lamarkus Oldridž je predvodio Sparse do lagane pobede nad desetkovanim Klipersima sa 19 poena i osam skokova. Meč je ipak obeležio debitantski nastup Kavaja Lenarda na domaćem parketu ove sezone.

"Kandža" je postigao sedam poena uz četiri skoka za 16 minuta na parketu. Oldridža su pratili Toni Parker sa 16 uz sedam asistencija, Manu Đinobili sa 13, Rudi Hej sa 12 i Peti Mils sa 11 poena.

Kod Klipersa, koji su u Teksasu gostovali bez petorice igrača, najbolji u timu je bio Diandre Džordan sa 13 poena i 14 skokova, a isti košgeterski učinak imao je i Džamil Vilson.

Dvocifreni su bili još Ostin Rivers sa 12, Montrezl Harel sa 11 i Vili Rid sa deset uz šest skokova.

U Teksasu, Los Anđeles Klipersi nastavili su svoj put po trnju bez petorice povređenih igrača - računajući i dvojicu najboljih strelaca tima, Blejka Grifina i Lua Vilijamsa - što je bio hendikep koji Greg Popovič nije umeo da ne iskoristi.

San Antonio Sparsi lako su nadigrali Kliperse u utakmici očajnih procenata šuta, u kojoj je izvođenje penala napravilo ključnu razliku – 109:91.

Domaća publika prvi put je ove sezone videla najboljeg igrača tima, Kavija Lenarda, kojeg je Popovič koristio tokom samo 16 minuta u prvom poluvremenu, pa je sjani univerzalac prekinuo niz od 110. utakmica sa dvocifrenim brojem poena - postigao je sedam.

"Nije se povredio, dakle sve je OK", rekao je Popovič.

Naš Miloš Teodosić odigrao je 28 minuta u ulozi startera, šutirao 3/7 iz igre, imao skok, pet asistencija, dve ukradene i tri izgubljene lopte, kao i osam poena. S njim u igri Klipersi su bili poen u plusu u odnosu na tim u kojem je Toni Parker ubacio 16 poena šutirajući 6/7 za dva i 1/1 za tri, uz sedam asistencija.

Lamarkus Oldridž dominirao je protiv oslabljene unutrašnje linije Klipersa sa 19 poena, Manu Đinobili promašio je svih pet trojki, ali ipak stigao do 13 poena, dok je Andre Džordan nastavio da uplaćuje po 100 dolara u humanitarne svrhe za svaki sakupljen skok ove sezone tako da je trenutno na 43.000 dolara odvojenih za one kojima je to potrebno.

Pored Grifina i Vilijamsa, kao i Patrika Beverlija koji neće igrati do kraja sezone, trener Klipersa Dok Rivers nije mogao da računa ni na Danila Galinarija, ni na Veslija Džonsona. a u narednoj utakmici u "Stejpls centar" stižu im Finiks Sansi koje su porazili 42 razlike 20. oktobra.



Durent "pokvario" Kobijevo veče, Bogdanović tragičar! Emotivno veče u Stejpls centru tokom oproštaja Kobija Brajanta "pokvario" je Kevin Durent.

Durantula je sedam sekundi pre kraja produžetka pogodio skok šut za pobedu Voriorsa 116:114.

On je meč završio sa 36 poena (10/29) uz 11 skokova i osam asistencija, Klej Tompson je dodao 17 poena uz deset uhvaćenih loti, a dabl-dabl je zabeležio i Omri Kaspi sa 14 poena i takođe deset skokova.

Kobijeva svečanost je posebno insprisala Kajla Kuzmu koji je predvodio Lejkerse sa 25 poena (10/16) i šest skokova, a 19 je postigao Brendon Ingram uz šest uhvaćenih lopti i pet skokova. 

Lonzo Bol, od koga se očekuje da bude začetnik ere bar približno uspešne Brajantovoj, postigao je 16 poena uz po šest skokova i proigravanja.

Pred očima jednog od najvećih košarkaša svih vremena, samim tim i slavnih Los Anđeles Lejkersa, Kobija Brajanta, mlada nada ove franšize Lonzo Bol pokušao je da odgovori Kevinu Durentu za koš u lice u poslednjem minutu produžetka.

Zaleteo se na obruč i dobio rampu od veterana Dejvida Vesta čime je okončana utakmica noći u NBA ligi, ne samo zbog toga što je počela svečano - podizanjem "Mambinih" brojeva "8" i "24" pod svodove "Stejplsa", već i zbog toga što je mladi tim trenera Luka Voltona do kraja "nategao" mogućnosti drastično oslabljenih šampiona.

U trenutku kada nije mogao da računa na Stefena Karija i Drajmonda Grina, a od Kleja Tompsona dobio 17 poena uz šut 2/11 za dva i 4/13 za tri, "Kej-Di" je podsetio ligu zbog čega je prošlog juna zaslužio titulu MVP finalne serije.

Poslednji, 36. poen na meču postigao je insistirajući na izolaciji u kojoj je ostao 1 na 1 sa Bolom, a sa kakvom lakoćom je rešio ovaj za mnoge nerešiv problem možete pogledati u video izveštaju iz El-Eja - 114:116, 102:102.

Durent je šutirao 10/29 iz igre, imao 11 skokova, osam asistencija i tri blokade i jedini je iz startne petorke Voltonovog mentora, Stiva Kera, imao pozitivan +/- odnos.

Da nije bilo Andrea Igodale, čoveka koji je postigao devet poena uz osam skokova i četiri asistencije, ali i za čije je vreme na parketu Golden Stejt napravio 19 poena u plusu, sada bismo pisali o svečarskoj atmosferi u dvorani od prvog do poslednjeg minuta.

Ovako, pozitivne emocije zaslužio je Brajant, a publika je na kraju ostala kratka za "skalp" šampiona koji se itekako namučio da zaustavi Kajla Kuzmu (25 poena, 10/16 iz igre, 6 skokova, 3 asistencije), Brendona Ingrama (19 poena), Bola (16 poena, 6 skokova, 6 asistencija) i Džulijusa Rendla (15 poena).

Nešto pre toga, najveći rivali Voriorsa za prvo mesto pred plej-of, Hjuston Roketsi, zabeležili su 14. uzastopnu pobedu savladavši Jutu Džez rezultatom 120:99, uz 24 poena i 20 skokova Klinta Kapele.

Džejms Harden imao je loše šutersko veče i ubacio 6/17 iz igre za 26 poena zahvaljujući perfektnom izvođenju penala (10/10), ali trijumf "raketa" nijedne sekunde nije dolazio u pitanje jer su raspoloženi bili i Kris Pol sa 18 poena, devet skokova i deset asistencija i naročito Erik Gordon koji je spustio sedam trojki iz 12 pokušaja u obruč "džezera" za 33 poena sa klupe.



Pejsersi su imali pobedu nad Seltiksima u svojim rukama, a onda je sve upropastio amaterskim dodavanjem Bojan Bogdanović.

Hrvatski reprezentativac je devet sekund pre kraja samo trebalo da zadrži loptu i dobije faul, ali se odlučio da visok pas do Viktora Oladipa.

Presekao ga je Teri Rozijer koji je ekspresno istrčao kontru i 1,5 sekundi pre kraja zakucao za trijumf Seltiksa 112:111 u Indijanapolisu.

Seltikse je sa 30 poena predvodio Kajri Irving, 15 je ubacio Markus Smart, 15 Džejson Tejtum, dok je Al Horford bio na korak od tripl dabla – 14 poena, 10 skokova, 9 asistencija.

Oladipo je blistao u dresu Pejsersa sa 38 poena, Domantas Sabonis je dodao 18 uz sedam skokova, a Bogdanović ubacio deset.



Bulsi su nadigrali Sikserse 117:115 za šestu uzastopnu pobedu. Dominirali su Nikola Mirotić sa 22 poena i 13 skokova, Kris Dan sa takođe 22, te Džastin Holidej sa 20 poena.

S druge strane, kod Siksersa je blistao Dario Šarić sa 27 poena i osam skokova, dok je Ben Simons bio blizu tripl-dabla sa 19 poena, 11 skokova i 9 asistencija.

Džejms Harden je postigao 26 poena uz po šest skokova i asistencija, ali je on ostao u senci saigrača u pobedi Rokitsa nad Džezom 120:99.

Erik Gordon je predvodio Teksašane sa 33 poena, dok je u reketu dominirao Klint Kapela sa 24 poena uz 20 uhvaćenih lopti. Odličan je bio i Kris Pol sa 18 poena, deset asistencija i devet skokova.



Timbervulvsi su savladali Blejzerse 108:107, a blistao je Džimi Batler sa 37 poena, uključujući i slobodna bacanja za konačno vođstvo 2,5 sekundi pre kraja.

Pratio ga je Džamal Kroford sa 23 poena, dok je Karl-Entoni Tauns ubacio 16. Nemanja Bjelica je i dalje povređen.

Blejzerse su predvodili Jusuf Nurkić i Si Džej Makalum sa po 20 poena, dok je Demijen Lilard ubacio 17 uz 13 asisencija i osam skokova.

U noći između ponedeljka i utorka 13. put u nizu, nakon što je 20. novembra povredio levi skočni zglob, nije igrao Nemanja Bjelica, ali je mogao da uživa u predstavi koju su u Mineapolisu priredili njegovi Minesota Timbervulvsi i gosti, Portland Trejblejzersi.

Jedna od nekoliko dramatičnih utakmica završena je serijom Džimija Batlera i Džamala Kraforda od 21 poena u nizu, kojom su "vukovi" nadoknadili deset poena zaostatka koliko si imali na 7:30 do kraja.

Batlerovim penalima na 2,5 sekundi pre isteka vremena u "Target centru", Minesota je pronašla put do pobede nad timom Damijana Lilarda (17 poena, 2/7 za tri, 8 skokova, 13 asistencija) i Si-Džeja Mekaluma (20 poena, 2/6 za tri, 2 skoka, 4 as) – 108:107.

Batler je ubacio 37 poena šutirajući 12/21 iz igre, a kako je izostala podrška Endrjua Viginsa (4/14 iz igre) i Karla-Entonija Taunsa (5/15 iz igre), trener ekipe Tom Tibodo pronašao je na klupi veterana, Kraforda, koji je 16 od 23 poena isporučio u četvrtoj četvrtini šutirajući 10/16 iz igre.

NBA, rezultati:

Hornets – Niks 109:91
Pejsers – Seltiks 111:112
Hoks – Hit 110:104
Buls – 76ers 117:115
Rokits – Džez 120:99
Timbervulvs – Blejzers 108:107
Tander – Nagets 95:94
Meveriks – Sans 91:97
Spars – Klipers 109:91
Lejkers – Voriors 114:116 pp

Istok: Boston 26-7, Klivlend 23-8, Toronto 20-8, Detroit 17-13, Indijana 17-14, Milvoki 15-13, Vašington 16-14, Njujork 16-14, Majami 15-15, Filadelfija 14-15, Bruklin 11-18, Šarlot 11-29, Orlando 11-20, Čikago 9-20, Atlanta 7-23.

Zapad: 25-4, Golden Stejt 24-6, San Antonio 21-10, Minesota 18-13, Portland 16-14, Denver 16-14, Nju Orleans 15-15, Oklahoma 15-15, Juta 14-17, L. A. Klipers 11-18, L. A. Lejkers 10-18, Finiks 11-21, Sakramento 9-20, Memfis 9-21, Dalas 9-23.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar