Бурна сједница СО Вишеград

Још једна бурна сједница Скупштине општине Вишеград везана за смјену сада већ бившег директора Рехабилитационог центра "Вилина влас" у Вишеградској бањи.

Република Српска 18.12.2017 | 22:38
Бурна сједница СО Вишеград
Одборници позиције, предвођене СНСД, усвојили су прво инцијативу Управног одбора "Вилине власи" да се са дужности директора ове установе разријеши Драган Ушћумлић, због, како се тврди, незаконитог поступања приликом обављања послова на руководећем мјесту.

Изгледа ништа необично да Ушћумлић, након смјене послије доласка СНСД-ове власти у Вишеград , није пресудом Окружног суда у Источном Сарајеву, 15.новембра ове године, враћен на директорску функцију али ни један дан на њој није био јер је у директорској столици други руководилац установе .

Одборник НДП Александар Фурулија подсјећа да Драган Ушћумлић има судску пресуду коју је трабало да имплементира скупштина општине али скупштинска већина то није жељела да уради.

"На истој скупштини су Ушћумлића поново смијенили без увођења на мјесто директора у "Вилиној власи", додао је Фулурија.

Коалиција Савеза за промјене коју у Вишеграду чине СДС, ПДП и НДП сматра да је ово још једно кршење закона и да ће против лица која су одговорна за непровођење пресуде бити поднешене кривичне пријаве.

Одборник СДС Љубиша Шкипина иситиче да се по његовом мишљењу у Вишеграду гради политичко друштво гдје само припадници одређене политичке партије имају све бенефите и посебан статус док су сви остали изложени некој врсти прогона и линча што је данашње скупштинско засједање и показало", закључио је Шкипина.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић је рекао на сједници да се у овом случају ради и смјени директора који не раде по закону.

На сједници је, послије имагинарне смјене Ушћумлића, за вршиоца дужности на два мјесеца именована Душана Буквић, која је и досад, од Ушћумлићеве прве смјене, директор "Вилине власи".



БН телевизија

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Покрет отпора Вишеград

18.12.2017 23:08

Ово је страшно, толико тортуре, самовоље, застрашивања, терора нигдје виђено није. Непоштовање судских одлука постоји само у банана државама. Притом чланови тог управног одбора нису образложили своју одлуку на скупштини нити су се појавили, зато што тај управни одбор чине неуки људи, који крше закон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јовица Васовиц

19.12.2017 08:17

Ми у Рогатици све СДС кадрове смјењујемо. Чак и њихове комшије. Ускоро има да им псе и мачке похватамо и предамо шинторима. Ако чак неко буде удисао наш ваздух и њега има да предамо истражним органима. Сви за Милорада Јагодића.

Name

Само напред

19.12.2017 09:02

Само напред,ал морате знати да свака утакмица има два полувремена.Спремите се за друго полувреме.

Name

Јој

19.12.2017 09:06

Јој од Октобра кад поцне,бице опет сељацици сељацици а а супруге,господје министатке ,са дрзавних јасала у стале одакле су и досле.

Name

Перо

19.12.2017 09:07

Перо Крстиц :),предсједник одбора,па он је смјеснији од Перице из вицева.

Name

Већину

19.12.2017 09:17

Познајем већину са слике мада не живим више доле,ови из снсд-а нису знали ни таблицу множења у средњиј школи,шта дочека овај Вишеград.Није ваљда овај Перић лопужа одборник,он је све набавке са ХЕ ВГД оставривао у својој гвожђари,ја као инжињер сам покуша неколико пута на то да скренем пажњу надлежним ал нико није ништа предузимао,бјежите дјецо одоздо.

Name

Част

19.12.2017 09:23

Ушћумлић је ријетко поштен човјек и прави господин,знају то Вишеграђани а поготово знају радници бање Вилина влас,ово што раде ове лопуже је свима у Вишеграду јасно,њихов предсједник је година крао из те исте бање,буквално је девастирао и опљачкао,а сада од истог тог покраденог новца купје предузећа по Вишеграду,као што је купио и Напредак за око пол милиона КМ,прича се да је он већински власник и ове неке шиваре из Ариља кој се отвара у робној кући.

Name

Студент

19.12.2017 09:30

Провјерите како и на који начин годинама стоматолошка ординација Буквића,супруг именаоване директорице,ради а да није регистрована,какав то примјер дајете нама будућим стоматолозима који мислимо радити у Вишеграду.Распитивала сам се како и на који начин отворити ординацију и тај податак ме је фрапирао. Толико.

Name

Злојутро

19.12.2017 10:21

Кад ће СИПА почети да се бави привредним и осталим врстама криминала,а не само ратним злочинима.Ови црвени имају своју полицију и мисле да могу радити шта им је воља.

Name

П.М.

19.12.2017 10:29

Потписујем сваку реченицу везано за стоматолошку ординацију.

Name

Прошли сазив

19.12.2017 10:33

Дуго дуго сам се бавио полтиком,овако не способна власт није никада била.Не бих сада о детаљима,ал неком другом приликом ће бити једно опширније писмо.Знају то Вишеграђани како изгледа када ја напишем,биће свега.Некада се говорило паметнији попшта ал изгледа да попуштању мора доћи крај,овде се мора ургентно реаговати,од чекнај може бити само:"Е САДА ЈЕ КАСНО".

Name

хахах...

19.12.2017 11:19

Докторе,докторе,проваљени сте.Доста је било и П.Маљкуна.

Name

марко

21.12.2017 12:26

Где је БИЛАЛ ЗЛАТНИ ЉИЉАН.

Name

Батина

18.12.2017 23:42

Снсд у Висеграду је толико изварао нсрод да када би сутра били избори не би добили ни 300 гласова,а толико су се осилили да мозе доци до свега,народ трпи ал само до када?Дизу кредите и путују по Европи на неке као семинаре и то ескурзијски а плату нико није видио два мјесеца.Запослили супруге а народ сели ли сели.Нека нам је Бог на помоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

народ

19.12.2017 10:36

Народ бирао-народ се гуши у властитом избоу,чекаћемо да вода из септичке јаме у коју су се сами увалили почне да улази у уста,храбрости нема,за 50 км купљени,једино их можда фекалије у устима могу промјенити,пошто одлазак дјеце и бјег цијелих породица није.

Name

Повраца

18.12.2017 23:50

Поврацам од висеградске власти никад вецих глупана на целу опстине од постанка града није било.За годину њихове власти из Висеграда је иселило прекп 50 поридица у висе од 100 омладинаца трнухом за хљебом.Једини им је успјех сто су супруге позапосљавали и по неког родјака.Не зна се ко их висе мрзи или њихови или опозиција.Народ вец јавно пљује на њих.Страховлада је пред крахом.Народу висе не мозе под козу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никад

18.12.2017 23:51

Најнесколованија власт у РС-у,да не би ових купљених диплома не хи имали никог образованог,ови не могу фарму водити а камо ли град.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФБ

18.12.2017 23:54

ФБ нацелник и црвена бољуменента осим запослених супруга и свалерки ниста није урадио.Не знам да либсе рацуна 5000 селфи фотографија,ако се рацуна онда није стао од посла :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

:)

18.12.2017 23:55

Смајли екипа,Висеград зна засто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јад

18.12.2017 23:58

Никад горе није било,ни у рату није овако јадно и бједно било.Ста нам урадисе за годину дана па то ни Јаницари нису успјели.Сваки дан неко сели,сваки дан.Дизи се народе и метле у руке,говњиве мотке и тјерај ове лазне патриоте без дана рата,са купљеним дипломама и сељацким манирима.Пуснице на тргу су њихов крањи домет..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директор

19.12.2017 18:55

Казу да радници у Радио Висеграду спремају обуставу рада. Нису примили плату три мјесеца а неки директор засла па насла!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

20.12.2017 12:25

Па лкажу и у Општини касне три мјесеца плате, али п.... не смију ни да писну, јер их је већина СНСД-еова. А ова власт не да је најгора, већ набесрамнија и најдрскија влас коју сам ја жива претурила преко главе. А било је богами од Тита па наовамо. Ови нису чисти Срби да их .ебеш.