Burna sjednica SO Višegrad

Još jedna burna sjednica Skupštine opštine Višegrad vezana za smjenu sada već bivšeg direktora Rehabilitacionog centra "Vilina vlas" u Višegradskoj banji.

Republika Srpska 18.12.2017 | 22:38
Burna sjednica SO Višegrad
Odbornici pozicije, predvođene SNSD, usvojili su prvo incijativu Upravnog odbora "Viline vlasi" da se sa dužnosti direktora ove ustanove razriješi Dragan Ušćumlić, zbog, kako se tvrdi, nezakonitog postupanja prilikom obavljanja poslova na rukovodećem mjestu.

Izgleda ništa neobično da Ušćumlić, nakon smjene poslije dolaska SNSD-ove vlasti u Višegrad , nije presudom Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, 15.novembra ove godine, vraćen na direktorsku funkciju ali ni jedan dan na njoj nije bio jer je u direktorskoj stolici drugi rukovodilac ustanove .

Odbornik NDP Aleksandar Furulija podsjeća da Dragan Ušćumlić ima sudsku presudu koju je trabalo da implementira skupština opštine ali skupštinska većina to nije željela da uradi.

"Na istoj skupštini su Ušćumlića ponovo smijenili bez uvođenja na mjesto direktora u "Vilinoj vlasi", dodao je Fulurija.

Koalicija Saveza za promjene koju u Višegradu čine SDS, PDP i NDP smatra da je ovo još jedno kršenje zakona i da će protiv lica koja su odgovorna za neprovođenje presude biti podnešene krivične prijave.

Odbornik SDS Ljubiša Škipina isitiče da se po njegovom mišljenju u Višegradu gradi političko društvo gdje samo pripadnici određene političke partije imaju sve benefite i poseban status dok su svi ostali izloženi nekoj vrsti progona i linča što je današnje skupštinsko zasjedanje i pokazalo", zaključio je Škipina.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević je rekao na sjednici da se u ovom slučaju radi i smjeni direktora koji ne rade po zakonu.

Na sjednici je, poslije imaginarne smjene Ušćumlića, za vršioca dužnosti na dva mjeseca imenovana Dušana Bukvić, koja je i dosad, od Ušćumlićeve prve smjene, direktor "Viline vlasi".



BN televizija

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

Pokret otpora Višegrad

18.12.2017 23:08

Ovo je strašno, toliko torture, samovolje, zastrašivanja, terora nigdje viđeno nije. Nepoštovanje sudskih odluka postoji samo u banana državama. Pritom članovi tog upravnog odbora nisu obrazložili svoju odluku na skupštini niti su se pojavili, zato što taj upravni odbor čine neuki ljudi, koji krše zakon.

ODGOVORITE
Name

Jovica Vasovic

19.12.2017 08:17

Mi u Rogatici sve SDS kadrove smjenjujemo. Čak i njihove komšije. Uskoro ima da im pse i mačke pohvatamo i predamo šintorima. Ako čak neko bude udisao naš vazduh i njega ima da predamo istražnim organima. Svi za Milorada Jagodića.

Name

Samo napred

19.12.2017 09:02

Samo napred,al morate znati da svaka utakmica ima dva poluvremena.Spremite se za drugo poluvreme.

Name

Joj

19.12.2017 09:06

Joj od Oktobra kad pocne,bice opet seljacici seljacici a a supruge,gospodje ministatke ,sa drzavnih jasala u stale odakle su i dosle.

Name

Pero

19.12.2017 09:07

Pero Krstic :),predsjednik odbora,pa on je smjesniji od Perice iz viceva.

Name

Većinu

19.12.2017 09:17

Poznajem većinu sa slike mada ne živim više dole,ovi iz snsd-a nisu znali ni tablicu množenja u srednjij školi,šta dočeka ovaj Višegrad.Nije valjda ovaj Perić lopuža odbornik,on je sve nabavke sa HE VGD ostavrivao u svojoj gvožđari,ja kao inžinjer sam pokuša nekoliko puta na to da skrenem pažnju nadležnim al niko nije ništa preduzimao,bježite djeco odozdo.

Name

Čast

19.12.2017 09:23

Ušćumlić je rijetko pošten čovjek i pravi gospodin,znaju to Višegrađani a pogotovo znaju radnici banje Vilina vlas,ovo što rade ove lopuže je svima u Višegradu jasno,njihov predsjednik je godina krao iz te iste banje,bukvalno je devastirao i opljačkao,a sada od istog tog pokradenog novca kupje preduzeća po Višegradu,kao što je kupio i Napredak za oko pol miliona KM,priča se da je on većinski vlasnik i ove neke šivare iz Arilja koj se otvara u robnoj kući.

Name

Student

19.12.2017 09:30

Provjerite kako i na koji način godinama stomatološka ordinacija Bukvića,suprug imenaovane direktorice,radi a da nije registrovana,kakav to primjer dajete nama budućim stomatolozima koji mislimo raditi u Višegradu.Raspitivala sam se kako i na koji način otvoriti ordinaciju i taj podatak me je frapirao. Toliko.

Name

Zlojutro

19.12.2017 10:21

Kad će SIPA početi da se bavi privrednim i ostalim vrstama kriminala,a ne samo ratnim zločinima.Ovi crveni imaju svoju policiju i misle da mogu raditi šta im je volja.

Name

P.M.

19.12.2017 10:29

Potpisujem svaku rečenicu vezano za stomatološku ordinaciju.

Name

Prošli saziv

19.12.2017 10:33

Dugo dugo sam se bavio poltikom,ovako ne sposobna vlast nije nikada bila.Ne bih sada o detaljima,al nekom drugom prilikom će biti jedno opširnije pismo.Znaju to Višegrađani kako izgleda kada ja napišem,biće svega.Nekada se govorilo pametniji popšta al izgleda da popuštanju mora doći kraj,ovde se mora urgentno reagovati,od čeknaj može biti samo:"E SADA JE KASNO".

Name

hahah...

19.12.2017 11:19

Doktore,doktore,provaljeni ste.Dosta je bilo i P.Maljkuna.

Name

marko

21.12.2017 12:26

Gde je BILAL ZLATNI LJILJAN.

Name

Batina

18.12.2017 23:42

Snsd u Visegradu je toliko izvarao nsrod da kada bi sutra bili izbori ne bi dobili ni 300 glasova,a toliko su se osilili da moze doci do svega,narod trpi al samo do kada?Dizu kredite i putuju po Evropi na neke kao seminare i to eskurzijski a platu niko nije vidio dva mjeseca.Zaposlili supruge a narod seli li seli.Neka nam je Bog na pomoci.

ODGOVORITE
Name

narod

19.12.2017 10:36

Narod birao-narod se guši u vlastitom izbou,čekaćemo da voda iz septičke jame u koju su se sami uvalili počne da ulazi u usta,hrabrosti nema,za 50 km kupljeni,jedino ih možda fekalije u ustima mogu promjeniti,pošto odlazak djece i bjeg cijelih porodica nije.

Name

Povraca

18.12.2017 23:50

Povracam od visegradske vlasti nikad vecih glupana na celu opstine od postanka grada nije bilo.Za godinu njihove vlasti iz Visegrada je iselilo prekp 50 poridica u vise od 100 omladinaca trnuhom za hljebom.Jedini im je uspjeh sto su supruge pozaposljavali i po nekog rodjaka.Ne zna se ko ih vise mrzi ili njihovi ili opozicija.Narod vec javno pljuje na njih.Strahovlada je pred krahom.Narodu vise ne moze pod kozu.

ODGOVORITE
Name

Nikad

18.12.2017 23:51

Najneskolovanija vlast u RS-u,da ne bi ovih kupljenih diploma ne hi imali nikog obrazovanog,ovi ne mogu farmu voditi a kamo li grad.

ODGOVORITE
Name

FB

18.12.2017 23:54

FB nacelnik i crvena boljumenenta osim zaposlenih supruga i svalerki nista nije uradio.Ne znam da libse racuna 5000 selfi fotografija,ako se racuna onda nije stao od posla :)

ODGOVORITE
Name

:)

18.12.2017 23:55

Smajli ekipa,Visegrad zna zasto.

ODGOVORITE
Name

Jad

18.12.2017 23:58

Nikad gore nije bilo,ni u ratu nije ovako jadno i bjedno bilo.Sta nam uradise za godinu dana pa to ni Janicari nisu uspjeli.Svaki dan neko seli,svaki dan.Dizi se narode i metle u ruke,govnjive motke i tjeraj ove lazne patriote bez dana rata,sa kupljenim diplomama i seljackim manirima.Pusnice na trgu su njihov kranji domet..

ODGOVORITE
Name

Direktor

19.12.2017 18:55

Kazu da radnici u Radio Visegradu spremaju obustavu rada. Nisu primili platu tri mjeseca a neki direktor zasla pa nasla!!

ODGOVORITE
Name

Ана

20.12.2017 12:25

Па лкажу и у Општини касне три мјесеца плате, али п.... не смију ни да писну, јер их је већина СНСД-еова. А ова власт не да је најгора, већ набесрамнија и најдрскија влас коју сам ја жива претурила преко главе. А било је богами од Тита па наовамо. Ови нису чисти Срби да их .ебеш.