Анализа: Креће Божићно лудило!

Први велики дерби већ у петак! Ко с ким и коме иде колико бодова? Фокус на првих шест на табели.

Фудбал 20.12.2017 | 00:00
Анализа: Креће Божићно лудило!
Време кад се у Премијер лиги одлучује. Кад мали остану без даха, а они саткани од шампионског материјала покажу колико су заиста јаки. Баш зато, можда и последња шанса да премијерлигаши ову сезону учине иоле драматичном, јер ако Манчестер Сити и из ове две луде недеље изађе као победник постаће сасвим јасно да му нико други није ни за прићи.

Било како, фестивалска журка пред нама. Без предаха. Манчестер Сити, Манчестер јунајтед, Челси, Ливерпул, Арсенал и Тотенхем у овом предстојећем периоду водиће круцијалне борбе уочи наставка сезоне. Па да видимо шта их све чека и колико би свако од њих могао да освоји бодова.

АРСЕНАЛ

Децембар му није кренуо по вољи. Прво пораз од Манчестер јунајтеда на домаћем терену (1:3), па по бод на гостовањима код Саутемптона и Вест Хема и коначно победа над Њукаслом. Али тек сада иду прави изазови. Може бити и најтежи распоред управо је пред Тобџијама. Али баш зато, могао би ово да буде период у коме ће изабранициАрсена Венгера спасити сезону.

Јер у наредна четири кола Алексис Санчез и другови че угостити и Ливерпул и Челси! Ливерпул је први на менију, већ у петак, за прво велико узбуђење божићног програма. А између та два дербија два гостовања код тимова који се боре за опстанак. С тим да Кристал Палас у последње време не игра баш као тим који би уопште требало да буде у доњем дому. Вест Бромвич Албион је већ друга прича.

Највећи проблем је ипак тај што Арсенал игра веома лоше. Алексис Санчез је главом одсутан, па је мало вероватно да ће Тобџије успети да добију и ове две домаће утакмице.

22. децембар: Арсенал - Ливерпул
28. децембар: Кристал Палас - Арсенал
31. децембар: Вест Бромвич Албион - Арсенал
3. јануар: Арсенал - Челси

Пројектовано бодова: 6

ЧЕЛСИ

Три победе и пораз од Вест Хема у првим децембарским утакмицама. Чини се да би тимАнтонија Контеа могао да овде истрпи више него било ко други. Просто, Конте ротира мање него остали. Нема баш ни клупу која му дозвољава веће експериментисање. Циљ Плаваца за ову сезону је јасан: остати на местима која значе Лигу шампиона.

Изводљиво је. Поред тог већ поменутог гостовања код Арсенала 3. јануара Плавци имају два релативно лака ривала на Стамфорд Бриџу - Брајтон и Стоук - па ће њихов учинак можда и понајвише зависити од првог следећег меча. Јер откако је Сам Алардајс преузео Евертон није то више тим који се сме потценити.

Питање је такође да ли ће Челси после ова три меча имати снаге за Арсенал?

23. децембар: Евертон - Челси
26. децембар: Челси - Брајтон
30. децембар: Челси - Стоук
3. јануар: Арсенал - Челси

Пројектовано бодова: 8

ЛИВЕРПУЛ

Проблем ће бити мало одмора између утакмица.  Између утакмица са Лестером на Енфилду, па путовања на гостовање код Барнлија проћи ће свега 48 часова. Јирген Клопће бити бесан. Мада у односу на прошлу сезону, када се јавно  жалио на распоред, Клопсада има шири играчки кадар. Прошле године тога није било.

Сада нема ни повреда, изузев Натанијела Клајна. Чак би и Џоел Матип требало да се врати. Можда би и Алекс Окслејд Чемберлен могао да добије мало већу минутажу. А можда би и Ливерпул могао да буде победник овог божићног спринта. Ако изненади Арсенал на Енфилду наравно.

22. децембра: Арсенал - Ливерпул
26. децембра: Ливерпул - Свонси
30. децембра: Ливепрул - Лестер
1. јануар: Барнли - Ливерпул

Пројектовано бодова: 8

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД

Можда и најлакши посао за тим Жозеа Муриња, барем ако гледамо распоред на табели. Барнли и Саутемптон стижу на Олд Трафорд и не би смели да представљају превелике проблем. Жозе Мурињо је довољно искусан да зна како да распореди минуте. Прошле сезоне је баш у ово време везао девет победа у свим такмичењима.

Незгодно би могло да буде на два гостовања. Путује се на ноге прво Лестеру, па после Евертону. Како је Јунајтеду ово последња шанса да сустигне Сити треба очекивати да се на ривале залете свом силом. Можда би Јунајтед могао и до максималних 12 бодова? Све испод 10 требало би сматрати неуспехом.

23. децембра: Лестер - Манчестер јунајтед
26. децембра: Манчестер јунајтед - Барнли
30. децембра: Манчестер јунајтед - Саутемптон
1. јануар: Евертон - Манчестер јунајтед

Пројектовано бодова: 12

ТОТЕНХЕМ

ЕСПН извлачи занимљив податак: Тотенхем је у последње две сезоне био најуспешнији енглески тим током божићних празника. Од 14. децембра до 14. јануара прошле сезоне везао је седам победа. Али суботњих 1:4 против Манчестер Ситија не наговештавају тако успешан низ и у овој години.

На Вемблију се Певци и даље не осећају код куће, па ни номинално домаћи терен неће бити велика предност против Саутемптона и Вест Хема. Ту је и гостовање ужасно напорном Барнлију. Све скупа, веома повољан календар за Тотенхем, али неће бити лако без повређеног Тобија Алдервајрелда. Срећом, у тим се враћа Ерик Ламела, који ће моћи да одмори Делеа Алија. У последње време заиста није на нивоу.

23. децембра: Барнли - Тотенхем
26. децембра: Тотенхем - Саутемптон
2. јануара: Свонси - Тотенхем
4. јануара: Тотенхем - Вест Хем

Пројектовано бодова: 8

МАНЧЕСТЕР СИТИ

Неприкосновени! Непоражени! Са већ 16 узастопних победа у првнеству. Иако су у том периоду имали и Ливерпул, Челси, Арсенал, Манчестер јунајтед и Тотенхем. Чини се - серија ће потрајати јоп неко време.

Први пред Ситијем Борнмут код куће, па онда на Сент Џејмс Парку очајни Њукасл са бодом освојеним у последњих девет кола, ту је и Вотфорд кога су Грађани у првом делу сезоне руинирали победом од 6:0…

Једини прави изазов 31. децембра на Селхуртс Парку - Кристал Палас. Али ред је и да Палас доживи први пораз на домаћем терену још од септембра.

23. децембра: Манчестер Сити - Борнмут
27. децембра: Њукасл - Манчестер Сити
31. децембра: Кристал Палас - Манчестер Сити
2. јануара: Манчестер Сити - Вотфорд

Пројектовано бодова: 12

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар