Доминирај као Сер Алекс Фергусон!

Челници Манчестер Ситија спремили нови уговор, али и задатак за Каталонца.

Фудбал 19.12.2017 | 23:15
Доминирај као Сер Алекс Фергусон!
Шефови Манчестер Ситија су на седмом небу после нестварно фантастичне серије Грађана од 16 узастопних победа у Премијер лиги. Толико су богати шеици одушевљени учинком тима и менаџера Пепа Гвардиоле да ће већ следећег лета продужити уговор са Каталонцем.

Шефу стручног штаба актуелни уговор истиче у јуну 2019. године, али председник Калдун Ал Мубарак и извршни директор Феран Соријано намеравају да следећег маја, одмах по завршетку текуће сезоне, седну за сто са њим и потпишу нови споразум.

План је јасан - Грађани желе да обавежу Гвардиолу на пет, шест, можда чак и десет година, како би могао да успостави династију и вишегодишњу доминацију у енглеском фудбалу сличну оној коју је својевремено легендарни Сер Алекс Фергусон имао у њиховом комшилуку на Олд Трафорду.

Главнокомандујући на Етихаду су импресионирани послом који је Пеп направио са својим помоћницима, посебно чувеном рекордном серијом од 16 узастопних победа коју су украсили са 56 датих голова и осам утакмица без примљеног поготка. 

Манчестер Сити је чак 11 бодова испред првог пратиоца Манчестер Јунајтеда уз гол разлику +44 после само 18 утакмица што је огроман напредак у односу на првуГвардиолину сезону на Етихаду коју је завршио на позицији број три са 15 бодова заостатка за шампионом Челсијем.

Ипак, током лета је успешно отклонио многе недостатке у игри, пре свега пред голом где је за 40.000.000 евра стигао сјајни голман Едерсон из Бенфике, који је блиндирао своју мрежу па је капитулирао свега 12 пута на 18 утакмица. Зато ће Пеп бити награђен новим уговором, а видећемо да ли ће временом успети да стигне или надмаши чувеног СерАлекса.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар