Dominiraj kao Ser Aleks Ferguson!

Čelnici Mančester Sitija spremili novi ugovor, ali i zadatak za Katalonca.

Fudbal 19.12.2017 | 23:15
Dominiraj kao Ser Aleks Ferguson!
Šefovi Mančester Sitija su na sedmom nebu posle nestvarno fantastične serije Građana od 16 uzastopnih pobeda u Premijer ligi. Toliko su bogati šeici oduševljeni učinkom tima i menadžera Pepa Gvardiole da će već sledećeg leta produžiti ugovor sa Kataloncem.

Šefu stručnog štaba aktuelni ugovor ističe u junu 2019. godine, ali predsednik Kaldun Al Mubarak i izvršni direktor Feran Sorijano nameravaju da sledećeg maja, odmah po završetku tekuće sezone, sednu za sto sa njim i potpišu novi sporazum.

Plan je jasan - Građani žele da obavežu Gvardiolu na pet, šest, možda čak i deset godina, kako bi mogao da uspostavi dinastiju i višegodišnju dominaciju u engleskom fudbalu sličnu onoj koju je svojevremeno legendarni Ser Aleks Ferguson imao u njihovom komšiluku na Old Trafordu.

Glavnokomandujući na Etihadu su impresionirani poslom koji je Pep napravio sa svojim pomoćnicima, posebno čuvenom rekordnom serijom od 16 uzastopnih pobeda koju su ukrasili sa 56 datih golova i osam utakmica bez primljenog pogotka. 

Mančester Siti je čak 11 bodova ispred prvog pratioca Mančester Junajteda uz gol razliku +44 posle samo 18 utakmica što je ogroman napredak u odnosu na prvuGvardiolinu sezonu na Etihadu koju je završio na poziciji broj tri sa 15 bodova zaostatka za šampionom Čelsijem.

Ipak, tokom leta je uspešno otklonio mnoge nedostatke u igri, pre svega pred golom gde je za 40.000.000 evra stigao sjajni golman Ederson iz Benfike, koji je blindirao svoju mrežu pa je kapitulirao svega 12 puta na 18 utakmica. Zato će Pep biti nagrađen novim ugovorom, a videćemo da li će vremenom uspeti da stigne ili nadmaši čuvenog SerAleksa.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar