Афера Љајић: Шта се заиста десило са Михом?

И како га је Адем опет издао. . . ? Директор Петраки му поручио да се понаша „као примадона“, Пазарац у јануару може да тражи други клуб. . .

Фудбал 19.12.2017 | 23:00
Афера Љајић: Шта се заиста десило са Михом?
Синиша Михајловић је у понедељак избацио Адема Љајића из тима, вратио га у суботу и зажалио! Пазарац га је опет изневерио. Овога пута је дефинитивно пукло на релацији Љајић -Михајловић и српски репрезентативац може да тражи други клуб...  

Када је у понедељак уочи меча против Лација одјекнуло да је Миха избацио Љајића из тима, спекулисало се зашто је до тога дошло. Љајић је познат као специфичан карактер, често је имао „бубице“ које многи тренери нису хтели да трпе и то га је коштало веће каријере, иако је играо за велике клубове попут Фиорентине, Роме и Интера. У Фиренци се физички сукобио са тренером Росијем који је хтео да га туче усред меча, у Роми су многи једва чекали да му виде леђа, ни у Интеру нису хтели да га задрже, Михајловић га је прецртао из репрезентације јер је прекршио потписано обећање да ће певати химну...

Путеви су им се опет укрстили у Торину. Михајловић је инсистирао на довођењу Љајића који је већ имао договорен трансфер у Селту. Офанзивни везиста му је у неким мечевима враћао на терену за указано поверење, уз Белотија био један од најбољих играча тима, али је ове сезоне дошло до затезања односа.

Варнице су почеле да севају уочи дуела против Лација, када је Михајловић преселио Љајићана трибине. Локални Тутоспорт, добро обавештен о дешавањима у клубу, тврди да је Љајићпретходне недеље два пута закаснио на тренинг и да му то није први пут. Михајловић му је прогледао кроз прсте први пут, али други није и рекао му је да се сели на трибине. Српски стручњак је хтео да дисциплинује земљака васпитном мером и обећао да ће га вратити у тим за дуел против Наполија. Али Љајић га је опет изневерио у поразу од Наполитанаца.

Љајић је заменио Валдифјорија на полувремену при резултату 0:3, али је у наставку меча било очигледно да не пружа максимум и да не трчи нормално. У питању је била лакша повреда. Михајловић га је питао у 78. минуту да ли може да настави меч јер је припремао трећу и последњу измену. Љајић му је одговорио потврдно. Тренер Торина је после тог одговора извршио последњу измену и увео Едеру уместо Јага Фалкеа. Само два минута касније, Љајић је поручио да не може да настави меч и изашао је из игре оставивши екипу са десеторицом на терену.

Резултат је био 1:3, мале су шансе да би се нешто променило и да је остао на терену, али јеМихајловић после меча био љут и поручио да у будућности, у таквим ситуацијама више неће питати играче за њихово мишљење, већ ће вршити измене само на основу своје процене. Да је резултат био повољнији за Торино, сигурно би и Михајловићева реакција била жешћа јер ни он није баш познат по смирености и дугом фитиљу. Још раније је Михајловић имао сличну ситуацију код извођења пенала када су се играчи међу којима је био и Љајић препирали око извођења пенала, па је српски тренер морао да пресече и да означи Белотија као првог извођача најстоже казне.

Све што се дешава, указује на то да ће Љајић у јануару напустити клуб. Ни изјава спортског директора Петракија му не иде на руку. Први оперативац Граната је јуче поручио да је „Љајић добар момак, али да некада има изливе беса и понаша се као примадона и да Михајловић има одрешене руке да покаже ко је газда у тиму“.

Помиње се да је Милан заинтересован за српског репрезентативца, али је вероватнија опција Наполи. Клуб са Сан Паола тражи играча који ће бити алтернатива Инсињеу и Мертенсу и који уСаријевом систему може да игра као „лажна деветка“. Инсиње и Мертенс су незамењиви, али не  могу да издрже у истом ритму до краја сезоне. Помињао се и Верди из Болоње, али он кошта 20.000.000 евра, док је Љајићева цена скоро дупло мања. Торино би пристао и на трампу ако Наполитанци у причу укључе Арека Милика који се опоравља од повреде и био би права замена, али и повремени партнер у нападу Андреи Белотију.

У јануару ћемо добити одговор... 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар