Afera Ljajić: Šta se zaista desilo sa Mihom?

I kako ga je Adem opet izdao. . . ? Direktor Petraki mu poručio da se ponaša „kao primadona“, Pazarac u januaru može da traži drugi klub. . .

Fudbal 19.12.2017 | 23:00
Afera Ljajić: Šta se zaista desilo sa Mihom?
Siniša Mihajlović je u ponedeljak izbacio Adema Ljajića iz tima, vratio ga u subotu i zažalio! Pazarac ga je opet izneverio. Ovoga puta je definitivno puklo na relaciji Ljajić -Mihajlović i srpski reprezentativac može da traži drugi klub...  

Kada je u ponedeljak uoči meča protiv Lacija odjeknulo da je Miha izbacio Ljajića iz tima, spekulisalo se zašto je do toga došlo. Ljajić je poznat kao specifičan karakter, često je imao „bubice“ koje mnogi treneri nisu hteli da trpe i to ga je koštalo veće karijere, iako je igrao za velike klubove poput Fiorentine, Rome i Intera. U Firenci se fizički sukobio sa trenerom Rosijem koji je hteo da ga tuče usred meča, u Romi su mnogi jedva čekali da mu vide leđa, ni u Interu nisu hteli da ga zadrže, Mihajlović ga je precrtao iz reprezentacije jer je prekršio potpisano obećanje da će pevati himnu...

Putevi su im se opet ukrstili u Torinu. Mihajlović je insistirao na dovođenju Ljajića koji je već imao dogovoren transfer u Seltu. Ofanzivni vezista mu je u nekim mečevima vraćao na terenu za ukazano poverenje, uz Belotija bio jedan od najboljih igrača tima, ali je ove sezone došlo do zatezanja odnosa.

Varnice su počele da sevaju uoči duela protiv Lacija, kada je Mihajlović preselio Ljajićana tribine. Lokalni Tutosport, dobro obavešten o dešavanjima u klubu, tvrdi da je Ljajićprethodne nedelje dva puta zakasnio na trening i da mu to nije prvi put. Mihajlović mu je progledao kroz prste prvi put, ali drugi nije i rekao mu je da se seli na tribine. Srpski stručnjak je hteo da disciplinuje zemljaka vaspitnom merom i obećao da će ga vratiti u tim za duel protiv Napolija. Ali Ljajić ga je opet izneverio u porazu od Napolitanaca.

Ljajić je zamenio Valdifjorija na poluvremenu pri rezultatu 0:3, ali je u nastavku meča bilo očigledno da ne pruža maksimum i da ne trči normalno. U pitanju je bila lakša povreda. Mihajlović ga je pitao u 78. minutu da li može da nastavi meč jer je pripremao treću i poslednju izmenu. Ljajić mu je odgovorio potvrdno. Trener Torina je posle tog odgovora izvršio poslednju izmenu i uveo Ederu umesto Jaga Falkea. Samo dva minuta kasnije, Ljajić je poručio da ne može da nastavi meč i izašao je iz igre ostavivši ekipu sa desetoricom na terenu.

Rezultat je bio 1:3, male su šanse da bi se nešto promenilo i da je ostao na terenu, ali jeMihajlović posle meča bio ljut i poručio da u budućnosti, u takvim situacijama više neće pitati igrače za njihovo mišljenje, već će vršiti izmene samo na osnovu svoje procene. Da je rezultat bio povoljniji za Torino, sigurno bi i Mihajlovićeva reakcija bila žešća jer ni on nije baš poznat po smirenosti i dugom fitilju. Još ranije je Mihajlović imao sličnu situaciju kod izvođenja penala kada su se igrači među kojima je bio i Ljajić prepirali oko izvođenja penala, pa je srpski trener morao da preseče i da označi Belotija kao prvog izvođača najstože kazne.

Sve što se dešava, ukazuje na to da će Ljajić u januaru napustiti klub. Ni izjava sportskog direktora Petrakija mu ne ide na ruku. Prvi operativac Granata je juče poručio da je „Ljajić dobar momak, ali da nekada ima izlive besa i ponaša se kao primadona i da Mihajlović ima odrešene ruke da pokaže ko je gazda u timu“.

Pominje se da je Milan zainteresovan za srpskog reprezentativca, ali je verovatnija opcija Napoli. Klub sa San Paola traži igrača koji će biti alternativa Insinjeu i Mertensu i koji uSarijevom sistemu može da igra kao „lažna devetka“. Insinje i Mertens su nezamenjivi, ali ne  mogu da izdrže u istom ritmu do kraja sezone. Pominjao se i Verdi iz Bolonje, ali on košta 20.000.000 evra, dok je Ljajićeva cena skoro duplo manja. Torino bi pristao i na trampu ako Napolitanci u priču uključe Areka Milika koji se oporavlja od povrede i bio bi prava zamena, ali i povremeni partner u napadu Andrei Belotiju.

U januaru ćemo dobiti odgovor... 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar