Руни: Манчестер Сити није најбољи тим икада!

"Нисам сигуран да је Сити још тај ниво", каже капитен Евертона.

Фудбал 20.12.2017 | 10:15
Руни: Манчестер Сити није најбољи тим икада!
Капитен Евертона Вејн Руни каже да Манчестер Сити још увек није међу најбољим клубовима у историји Премијер лиге и да треба још много да се потруди да би то постао.

Победа Грађана над Тотенхемом у суботу увече од 4:1, после које су побегли на 14 бодова разлике пратиоцима Манчестер Јунајтеду и Челсију, изазвала је еуфорију у светској и острвској јавности која је очарана резултатима екипе Пепа Гвардиоле.

Руни не пориче да у овом тиму има доста талентованих фудбалера који су у доброј форми, али сматра да Грађани нису још урадили ништа како би их сматрали најбољим тимом у историји.

"Нисам сигуран да је Сити још тај ниво. Морају да наставе овако, али и да ураде још много тога како би се сматрали најбољим тимом у историји Премијер лиге. Кроз историју, било је доста великих тимова у Енглеској, а овај тим Грађана мора да освоја трофеје и то у дугом временском периоду како би се сматрао најбољим", каже Руни.  

На питање ко је по њему најбољи тим икада у Енглеској, Руни одговара:

"За мене је то Јунајтед из 2008. године."

Такође, Руни не верује да ће Гвардиолин Манчестер Сити успети да понови Арсеналову "непобедиву" сезону и остане без пораза у 38 утакмица.

"Мислим да не могу да изгурају сезону без пораза. Јако добро су играли претходне утакмице, али сада почиње божићна серија која је изузетно напорна и која је најтежа у Премијер лиги. Имају бројан играчки кадар, добре фудбалере, али постоји још топ тимова у лиги за разлику од претходне сезоне када су само два тима побеђивала редовно. Сигуран сам да ће Грађани изгубити неколико утакмица са тимовима из топ шест", поручио је Вејн Руни.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар