Runi: Mančester Siti nije najbolji tim ikada!

"Nisam siguran da je Siti još taj nivo", kaže kapiten Evertona.

Fudbal 20.12.2017 | 10:15
Runi: Mančester Siti nije najbolji tim ikada!
Kapiten Evertona Vejn Runi kaže da Mančester Siti još uvek nije među najboljim klubovima u istoriji Premijer lige i da treba još mnogo da se potrudi da bi to postao.

Pobeda Građana nad Totenhemom u subotu uveče od 4:1, posle koje su pobegli na 14 bodova razlike pratiocima Mančester Junajtedu i Čelsiju, izazvala je euforiju u svetskoj i ostrvskoj javnosti koja je očarana rezultatima ekipe Pepa Gvardiole.

Runi ne poriče da u ovom timu ima dosta talentovanih fudbalera koji su u dobroj formi, ali smatra da Građani nisu još uradili ništa kako bi ih smatrali najboljim timom u istoriji.

"Nisam siguran da je Siti još taj nivo. Moraju da nastave ovako, ali i da urade još mnogo toga kako bi se smatrali najboljim timom u istoriji Premijer lige. Kroz istoriju, bilo je dosta velikih timova u Engleskoj, a ovaj tim Građana mora da osvoja trofeje i to u dugom vremenskom periodu kako bi se smatrao najboljim", kaže Runi.  

Na pitanje ko je po njemu najbolji tim ikada u Engleskoj, Runi odgovara:

"Za mene je to Junajted iz 2008. godine."

Takođe, Runi ne veruje da će Gvardiolin Mančester Siti uspeti da ponovi Arsenalovu "nepobedivu" sezonu i ostane bez poraza u 38 utakmica.

"Mislim da ne mogu da izguraju sezonu bez poraza. Jako dobro su igrali prethodne utakmice, ali sada počinje božićna serija koja je izuzetno naporna i koja je najteža u Premijer ligi. Imaju brojan igrački kadar, dobre fudbalere, ali postoji još top timova u ligi za razliku od prethodne sezone kada su samo dva tima pobeđivala redovno. Siguran sam da će Građani izgubiti nekoliko utakmica sa timovima iz top šest", poručio je Vejn Runi.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar