"Црно-бијели" Леброн: Једнакост са скривеном поруком...

Прва звезда Кливленда на мечу са Вашингтоном није случајно носио две различите патике.

Кошарка 19.12.2017 | 11:30
"Црно-бијели" Леброн: Једнакост са скривеном поруком...
Леброн Џејмс био је у центру пажње америчке јавности претходне ноћи током утакмице Кливленда и Вашингтона у престоници САД.

Разлог није била његова сјајна партија и трећи "трипл-дабл" који је забележио у низу (20 поена, 12 скокова и 15 асистенција), већ патике које је носио у првом полувремену меча, који су Кавси решили у своју корист - 106:99.

Леброн Џејмс имао је две различите патике - црну и белу, на којима је златним словима стајало исписано "једнакост".

Тим потезом желео је да пошаље јасну поруку свима у САД.

"Ово је дивна земља и никад нећемо дозволити да нам једна особа диктира о томе колико смо лепи и колико смо моћни. Сви знамо где смо сада и знамо ко је овде на челу",поручио је Леброн искористивши прилику да носи различите патике на мечу недалеко од Беле куће.

Он ниједног тренутка није поменуо име председника САД Доналда Трампа, али је било више него јасно да је мислио на њега.

"Очигледно сам био веома отворен о ономе што се дешава на врху. Ове патике представљају једнакост. Једнакост је у томе да разумемо наша права, шта ми заступамо и колико смо моћни као мушкарци и жене, без обзира на боју коже. То није важно за нашу трку", поручио је Леброн.

Џејмс је и на првој утакмици сезоне носио патике на којима је писало "једнакост", али је против Вашингтона први пут изабрао црну и белу.

У другом полувремену меча највећа звезда Кавса носио је обе патике бордо боје.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар