"Crno-bijeli" Lebron: Jednakost sa skrivenom porukom...

Prva zvezda Klivlenda na meču sa Vašingtonom nije slučajno nosio dve različite patike.

Košarka 19.12.2017 | 11:30
"Crno-bijeli" Lebron: Jednakost sa skrivenom porukom...
Lebron Džejms bio je u centru pažnje američke javnosti prethodne noći tokom utakmice Klivlenda i Vašingtona u prestonici SAD.

Razlog nije bila njegova sjajna partija i treći "tripl-dabl" koji je zabeležio u nizu (20 poena, 12 skokova i 15 asistencija), već patike koje je nosio u prvom poluvremenu meča, koji su Kavsi rešili u svoju korist - 106:99.

Lebron Džejms imao je dve različite patike - crnu i belu, na kojima je zlatnim slovima stajalo ispisano "jednakost".

Tim potezom želeo je da pošalje jasnu poruku svima u SAD.

"Ovo je divna zemlja i nikad nećemo dozvoliti da nam jedna osoba diktira o tome koliko smo lepi i koliko smo moćni. Svi znamo gde smo sada i znamo ko je ovde na čelu",poručio je Lebron iskoristivši priliku da nosi različite patike na meču nedaleko od Bele kuće.

On nijednog trenutka nije pomenuo ime predsednika SAD Donalda Trampa, ali je bilo više nego jasno da je mislio na njega.

"Očigledno sam bio veoma otvoren o onome što se dešava na vrhu. Ove patike predstavljaju jednakost. Jednakost je u tome da razumemo naša prava, šta mi zastupamo i koliko smo moćni kao muškarci i žene, bez obzira na boju kože. To nije važno za našu trku", poručio je Lebron.

Džejms je i na prvoj utakmici sezone nosio patike na kojima je pisalo "jednakost", ali je protiv Vašingtona prvi put izabrao crnu i belu.

U drugom poluvremenu meča najveća zvezda Kavsa nosio je obe patike bordo boje.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar