Протести испред зграде ХДЗ-а

Удружење заборављених бораца БиХ протестовало је јутрос испред зграде ХДЗ-а БиХ у Мостару, због, како су навели, непоштивања споразума којим је тражено, између осталог, да посланици те странке у федералном Парламенту покрену иницијативу за одржавање сједнице о увођењу борачког додатка.

Босна и Херцеговина 18.12.2017 | 12:13
Протести испред зграде ХДЗ-а
Предсједник Удружења заборављених бораца Западнохерцеговачког кантона Владо Марушић рекао је новинарима да су тај споразум у новембру потписали предсједник Удружења Драго Грбавац и предсједник ХДЗ-а Драган Човић.

Једна од ставки тог документа, како је навео, био је налог посланицима ХДЗ-а БиХ у оба дома Парламента федерације БиХ да у року од седам дана покрену иницијативу за одржавање сједнице о увођењу борачког додатка, што се до данас није догодило.

Он је рекао да је ово скуп упозорења, као и да су од колега који су били припадници /такозване/ Армије БиХ затражили да изађу пред зграде СДА и СББ-а са истим захтјевима.

"Ово данас указује каква је власт у Федерацији БиХ и БиХ. Ово је тужан дан за БиХ када борци долазе да траже правду на улици пред институцијама", навео је Марушић и додао да се БиХ срозала на најниже гране.

Министар за питање бораца у Влади Западнохерцеговачког кантона Младен Бегић разговарао је са представницима Удружења, те подржао њихове захтјеве.

"Прошло је више од годину дана од када смо завршили јавну расправу када је у питању закон о демобилисаним борцима. Тај закон је добар, али након тога није дошао у парламентарну процедуру", рекао је Бегић.

Он сматра и да се кроз наведени закон морају заштитити сви борци који немају никаква права.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Анализа запада

18.12.2017 11:32

Какав и који борци су заслузни за додатак.Одлука Европе немате треци ентитет ускрацени без права на залбу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Судију

20.12.2017 04:41

Коментар ти је на мјесту.Само немој псоват.Суд у Хагу је ХВО дао тикет.Покренут активност одузимања свих одлицја "одмах",које даје Федерација.Осмах укинути све префиксе Херцег босне.

Name

судија

18.12.2017 16:47

Па ја хрвати пред ХДЗ БОШЊАЦИ ПРЕД сда.........ма гоните се сви у неку ствар Ако сте се борили за БИХ и тражите паре....онда само једно удружење "Борци за БИХ" и заједно пред владу а ако сте се борили за странке нек вам они исплачују то што тражите. и мрш у три .п.м.

ОДГОВОРИТЕ