Алимпијевић: И да смо побиједили два разлике...

"Срећан сам што смо дошли до победе, на било који начин", рекао тренер Звезде у Бару, где ће црвено-бели тренирати и у понедељак.

Кошарка 18.12.2017 | 14:15
Алимпијевић: И да смо побиједили два разлике...
Црвена звезда мтс остварила у Бару шести узастопни тријумф у оба такмичења, а седми у АБА лиги.

Таквим низом, екипа Душана Алимпијевића попела се у недељу на прво место табеле АБА лиге, са истим скором као и Будућност, али и бољом кош-разликом, која се гледа до краја лигашког дела.

После занимљивог меча у хали "Тополица", тренер црвено-белих Душан Алимпијевић рекао је да је његов тим одиграо лоше прву четвртину због напорног ритма и додао да је задовољан оним што је видео у преосталих 30 минута кошарке.

"Да смо победили у овој утакмици и са два поена, био бих задовољан. Тако да је и ово довољно, иако ово није била наша сјајна игра. Задовољан сам после свега што смо имали у последњих пар дана, од пута ка Валенсији, утакмице, па повратка назад. Практично смо у суботу ушли у аутобус у 11 часова, а исте вечери смо око 11 допутовали у Бар, односно Сутоморе, где смо били смештени", рекао је Алимпијевић на конференцији за новинаре после меча.

Усмеривши честитке и лепе жеље ка домаћину, Алимпијевић је захвалио навијачима свог тима и двапут истакао да му је овог викенда резултат био много испред утиска.

"Срећан сам што смо дошли до победе, на било какав начин. Очигледно је да нам је била потребна цела четвртина да бисмо ушли јаче у меч. Осим тих примљених 29 поена у првој четвртини, све остало је било врло коректно. Тако да, изузимајући прву четвртину, морам бити задовољан, јер не да није било времена да се спремимо за противника, већ смо пали са концентрацијом и око наших позива. Деловали смо одсутно, као да смо своје позиве заборавили, што је очигледно ствар умора. Евролига и овај распоред дефинитивно носе одређени данак и срећам сам што смо од вечерас опет на деоби првог места и активнији смо сада за предност домаћег терена него што смо били пре овог кола", додао је Алимпијевић.

Екипа Црвене звезде мтс преспаваће и ове ноћи на приморју, а у понедељак ће кренути ка Истанбулу, на утакмицу против Фенербахчеа, заказану за уторак.

"О Фенербахчеу ћемо вечерас. Данас имамо овде тренинг и сада би требало да се одморимо", поручио је тренер црвено-белих.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар